Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klasnová na sněmu: Nejdřív chci čaj, pak zapózuji

Autor: Pavlína Kosová, jos, Eva Hofrichterová - 
12. prosince 2010
05:00

FOTO: Zlatý pár české politiky ministr dopravy Vít Bárta a místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová slíbili Blesku společné foto do chystané ročenky 2010. Jenže na sněmu VV došlo málem k hádce. Vít Bárta se chtěl fotit, Kateřina Klasnová chtěla čaj.

Bárta nejprve navrhl focení po odpolední tiskovce. Klasnová, která celé dopoledne konferenci véčkařů moderovala, ale nebyla v dobrém rozmaru. „Teď se fotit nebudu, od rána jsem neměla ani čaj,“ osopila se na manžela a dala najevo, že pózovat bude až večer. A slib splnila a se svým Vítkem zapózovala.

Co se dělo na sněmu dál?

Na konferenci dorazilo 140 delegátů. Chyběla jen Lenka Andrýsová, která dala přednost oslavě narozenin své maminky. Véčkaři v pražském hotelu Diplomat řešili zejména to, kam by se strana měla ubírat v budoucnosti. Zdá se, že doba, kdy vylétly na politickém nebi jako kometa, je pryč a véčkaře čeká těžký boj o každého voliče.

Jeden z nejrazantnějších projevů měla mladá ambiciózní poslankyně Kristýna Kočí (25). Jenže měla smůlu. Když apelovala, jak je třeba důrazněji vymést korupci, vypadl v celém hotelu proud. V tu chvíli si všichni svítili telefony a část delegátů vzala nájezdem stoly plné jídla.

Kočí půlhodinový výpadek proudu mrzel, ale snažila se ho brát s humorem. „Mrzí mě, že v půlce mého projevu, zrovna v části, kdy jsem se při přípravě snažila, aby nejvíc gradoval, to bylo přerušeno tmou. Teď už to ten efekt mít nebude, ale to se prostě stává,“ řekla Blesku poslankyně.

jaramila ( 16. prosince 2010 08:52 )

To jejich ocicmávání by si mohli nechat na doma.

anasyi ( 14. prosince 2010 15:06 )

hele smrtihlav,aby si tim zvanenim nezapomel,jakou figurkou mas tahnout.....huraaaaaaaaaaaaaa na pevnost

honza33 ( 12. prosince 2010 21:26 )

Já taky...takových je dneska málo...všechny by chtěly jenom dostávat, a nic pro to nedělat...

rukolaman ( 12. prosince 2010 21:19 )

Docela Bártovi závidím, že má takovou kočku a ještě inteligentní a pracovitou

tomik999 ( 12. prosince 2010 21:11 )

VV fandím, na ideové konferenci vybudovali soudržnos strany a teď to bude už jen dobré.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa