Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

ČSSD Paroubkovi: Na Hrad zapomeň!

S bývalým předsedou strany již Sociální demokraté nepočítají
 (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: jaj, gamk - 
20. října 2010
13:55

Sociální demokraté se poprvé distancovali od svého bývalého předsedy Jiřího Paroubka. Už s ním nepočítá jako s kandidátem na post budoucího prezidenta republiky. Místo něj podpoří Jana Švejnara, který v minulé volbě těsně prohrál s Václavem Klausem.

K výroku sociální demokraty vyprovokovala ODS, která se snaží mobilizovat lid proti levici. Straší s tím, že pokud v pátečním druhém kole senátních voleb podpoří socialisty, vybírají si za nového prezidenta Jiřího Paroubka. K volbě prezidenta dojde v roce 2013. Noví senátoři tedy také volbu ovlivní.

ODS žije v minulosti

Avšak ČSSD vše zpochybňuje. "ODS žije v minulosti, my budeme na prezidenta prosazovat Jana Švajnera," řekl iDnes Bohuslav Sobotka. Stejně tak kandidaturu zavrhuje i samotný Paroubek. "Na tuto funkci neaspiruji, neboť jsem v minulosti jasně řekl, že bych nejdříve musel po těchto volbách obstát jako premiér," prohlásil.

Zdá se, že odchod kontroverzního předsedy Paroubka Sociální demokracii prospěl. Nečekaný úspěch ve volbách přičítají straníci právě této události. Jan Švejnar si každopádně již pojišťuje svou kandidaturu na prezidenta, ke které dojde až za dva a půl roku.

Nejednota pravice nahrává Švejnarovi

Přátelí se se Sociální demokracií, kterou podpořil účastí na ideové konferenci. Ale taktéž s Lidovci a Věcmi veřejnými, jejichž kandidáty do Senátu osobně podpořil. A má šanci na úspěch, protože pravice se prozatím na kandidátovi nedokáže shodnout.

gogo ( 22. října 2010 13:40 )

Zní to logicky, ale v Česku je možné vše. I nemožné....

lo2f ( 20. října 2010 23:38 )

Kdepak. Paroubek je směs trapnosti a komičnosti rozhodně bych nechtěl aby mě před světem reprezentoval jako prezident. Švejnar je pro zvýšení daně z nemovitosti ale jako prezident (nadstranický) to stejně neovlivní

hladik2 ( 20. října 2010 16:15 )

Tak to ani náhodou!!!!!!!!!!!!

ales1 ( 20. října 2010 16:08 )

na desítky až stovky tisíc ročně taky není žádná výhra, ani jako prezident. Uměle oslavovaný cifršpion se záhadnou minulostí. Děkuju, to by i ten Jyrka Kapsyčka snad byl lepší. Je to sice kolotočář a šíbr, ale aspoň si nehraje na něco, co není. Křupanství mu čouhá z bot a je čitelnej.

cernysvetlo ( 20. října 2010 14:12 )

Jen jestli jim jeden může věřit. Socan se vyspí a už si nepamatuje, co tvrdil včera.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa