Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do pražského zastupitelstva brankář Bříza a zpěvák Kalousek

Petr Bříza odsunul na druhé místo starostu Prahy 8 Josefa Noska.
Petr Bříza odsunul na druhé místo starostu Prahy 8 Josefa Noska.  (Autor: Jan Hrouda)
Autor: ČTK, oj - 
9. srpna 2010
15:51

Vedení pražské ODS dosadilo na první místa kandidátek někdejšího hokejového brankáře Petra Břízu, zpěváka Jana Kalouska a lékaře Bohuslava Svobodu. Jsou nestraníky.

Bříza odsunul na druhé místo starostu Prahy 8 Josefa Noska, Kalousek náměstkyni primátora Marii Kousalíkovou, Svoboda radní Prahy 2 Aleksandru Udženiju. Lídrem další kandidátky bude Šťastný, za ním bude dosavadní jednička, starostka Újezdu nad Lesy Andrea Vlásenková.

Lídry dalších kandidátek zůstali primátorovi náměstci Rudolf Blažek a Pavel Klega. Dvojkou za Blažkem bude Gabriela Kloudová z Prahy 13, kde je starostou bývalý místopředseda ODS David Vodrážka. Za Klegou bude radní Prahy 3 Pavel Hurda, který provozuje Palác Akropolis. Lídrem zůstal také starosta Prahy 12 Petr Hána.

Kandidátky do komunálních voleb musejí strany podat úřadům nejpozději v úterý odpoledne.

ODS patří k posledním stranám, která ještě kandidáta na primátora neohlásila. Šťastný avizoval, že dnes bude jeho jméno známo. Jiní pražští občanští demokraté ale říkali, že ODS by měla jeho jméno říci až s představením volebního programu v září.

Další strany už své kandidáty na primátora sdělily. Znepokojení v pražské ODS vyvolala hlavně TOP 09, která na toto místo ohlásila bývalého guvernéra České národní banky Zdeňka Tůmu. Věci veřejné chtějí za primátorku bývalou náměstkyni Markétu Reedovou a ČSSD Jiřího Dienstbiera mladšího.

 

bosomfriend ( 9. srpna 2010 19:54 )

Vše ostatní je jen šaškárna , která nic nezmění na tlaku TOP 09. Jenže jejich hvězdá klesá velice rychle , atk jako ti šašci z VV. Jdou velice tŕychle dolů, ta nechte Béhma na pokoji !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa