Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

John nejmenuje Bartáka náměstkem!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
21. července 2010
15:13

Ministr vnitra Radek John (VV) se rozhodl, že nebude jmenovat bývalého ministra obrany Martina Bartáka (za ODS) svým náměstkem pro mezinárodní vztahy. Problém vyřeší orginálně - pozici prostě zruší!

"Jsem přesvědčen, že vzhledem k úsporným opatřením, které resort čekají v příštím roce, je to krok správným směrem. Místo náměstka pro mezinárodní vztahy mělo význam v době našeho předsednictví v Radě EU. Již se připravují kroky k přerozdělení kompetencí úseku pro mezinárodní vztahy. Tímto krokem se mimo jiné ušetří miliony korun ročně," uvedl k svému kroku John, který v minulosti Bartáka kritizoval kvůli aktivitám v armádě.

Zamýšlené dosazení Bartáka do funkce náměstka vyvolalo pořádně negativní reakce. Úřad minulý týden informoval, že by měl převzít agendu mezinárodních vztahů. Premiér Petr Nečas (ODS) však vzápětí naznačil, že Bartákovo angažmá ve vedení ministerstva je nejisté a nechal vše na Johnovi.

Ministr pak na dotazy ohledně jejich možné spolupráce nereagoval. Ministerstvo dříve sdělilo, že Barták má být jmenován až po odvolání dosavadní náměstkyně Lenky Ptáčkové Melicharové.  

anka ( 21. července 2010 21:43 )

podle zprav na cs. rozhlase se tim usetri miliony...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa