Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Klause mířili puškou, skončili v poutech

Václav Klaus v ohrožení pravděpodobně nebyl.
Václav Klaus v ohrožení pravděpodobně nebyl.  (Autor: Martin Sekanina)
Autor: map, oj - 
23. června 2010
09:56

Hloupý nápad, který je mohl stát život. Dva mladíci (19) v Olomouci se totiž rozhodli podívat se minulé pondělí na prezidenta Václava Klause, který promlouval na tamním Horním náměstí. A nenapadlo je nic chytřejšího než vylézt na střechu a sledovat ho optickým zaměřovačem na vzduchovce!

Jenže policie je našla a odvedla v poutech s podezřením na výtržnictví. O incidentu informoval serve idnes.cz.

Kdyby stál na náměstí třeba prezident USA Barack Obama a ne Václav Klaus, mohl je takový kousek stát život. Oba mladíci si to moc dobře uvědomují. „ Byla to od nás hloupá klukovina,“ přiznal jeden z nich v rozhovoru idnes.cz.

Kluci na sebe upozornili hlavně tím, že zatímco jeden se díval dolů na náměstí puškohledem, druhý si krátil dlouhou chvíli a všude kolem sebe vzduchovkou mířil. Klausovi hoši si pušky okamžitě všimli. Když kluci viděli, jaký poplach způsobili, lekli se a zmizeli v bytě.

Policie je však hned našla a po krátkém zapírání skončili v poutech. Incident řeší jen jako výtržnictví, ale nejspíš ho odloží, protože mladíci zákon nijak neporušili.

anasyi ( 24. června 2010 16:05 )

jen at jeste nechaji Klause ziveho,on jedinej vi,jak probihali privatizace

velkyvezir ( 24. června 2010 00:42 )

ale děte......

torro ( 23. června 2010 23:23 )

co pro nas pan prezident pro obycejne lidi udelal NIC pise si ty svoje blaboli a my mame zase H.O..V..N.O DEKUJEME ale at tahne do p..r.d..e..le

sakra ( 23. června 2010 13:38 )

Amíci chrání svého prezidenta tělem i duší. Ti by je zřejmě odpráskli a nikdo by se nemohl divit, když jsou na střeše 2 postavy s puškami a optikou.

znojmacka ( 23. června 2010 13:31 )

jsou teda magoři.. nic proti kanadským žertíkům, ale tenhle je mohl přijít draho .. a kdyby někdo dole ze srandy ještě k tomu hodil piráta, tak je třeba ti Klausovi hoši ze střechy sundaj, že by ani nestačili zdrhnout.. ani by pak neměli čas vysvětlit, že to byla vlastně jenom sranda. Příště je může třeba napadnout- nakráčet si s tím do banky a mířit, zajisté udělají další rozhovor

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa