Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fischer a Topolánek: Válka o lukrativní flek?

Autor: efk - 
9. dubna 2010
05:01

Český premiér Jan Fischer je ještě ve své funkci, ale už se mu scházejí nabídky na další práci. Současnému premiérovi byl nabídnut post, o který prý ale stojí i Mirek Topolánek.

Organizace pro spolupráci a rozvoj (OECD) v úterý prezentovala v Praze ekonomický přehled pro rok 2010. Při této příležitosti nabídl generální tajemník OECD Angel Guri práci českému premiérovi Janu Fischerovi.

„Až skončí v čele vlády, tak by se mi Jan Fischer moc líbil jako kontrol finanční stability České republiky,“ oznámil Guri. Podle zákulisních informací se ovšem uvažovalo, že by tuto vysokou funkci v rámci OECD mohl zaujmout bývalý premiér a lídr ODS Mirek Topolánek.

„Jan Fischer určitě není špatný nápad, ale tahle funkce by slušela třeba právě Mirkovi Topolánkovi,“ řekl na toto téma český europoslanec Edvard Kožušník. Ten Guriho v Praze doprovázel a řešili spolu řadu důležitých politicko-ekonomických témat. Otázkou zůstává, zda se teď o post kontrolora finanční stability České republiky Topolánek s Fischerem „nepoperou“.

Oba kandidáti se zatím k tomuto tématu nechtěli moc vyjadřovat. „Já vím určitě, že chci skončit ve vysoké politice. Co dalšího budu dělat, zatím nevím,“ nechal se slyšet Jan Fischer. „Co budu dál dělat, zatím neřeším. Nikam se necpu,“ okomentoval úvahy o své budoucnosti zase Topolánek.

bjutifl ( 9. dubna 2010 17:25 )

No to je dost, konečně jsi napsal něco rozumného

palko1961 ( 9. dubna 2010 16:25 )

by treba Topolanek farat do dolu ? Stim svym slovnikem by tam skvele zapadnul.

pepe22 ( 9. dubna 2010 15:46 )

Ať jde makat za 14000 kč hrubýho a pak uvidí jaký dělal ve vládě koko tiny

MLudvika ( 9. dubna 2010 13:52 )

.. když už zmizí stará garnitura z politického nebe !!! Ten Topol nepatří mezi soudné chlapy a vůbec už nepatří ani mezi chlapy!!! Ať jde do pryč!!! On a hlídat peníze ? Sakra- to je jako udělat kozla zahradníkem. Vždyť není ekonom!!! Ale jestli je... tak jak to, že za jeho vládnutí deficit narostl do tak obludných rozměrů!!! Fakt, z politiků je mi blujno. V cizině se alespoň po skandálech z politiky stáhnou - ale u nás ne... ani nemají dost, oni ještě trafiky, 5 platů .. kdo to kdy dal obyčejnému českému člověku ? Píši obyčejnému, protože asi jsme obyčejní když ti nahoře myslí jen na sebe, vyjímečníé lidi. FUJ !!!A za co dostane 5 platů - vždyť odstoupil sám, tak podle mne na to právo nemá. Ale holt,on by neměl na náročnou Talmanovou,520 000 ročně na studia syna v USA, 30 000 alimenty, 40 000 hypotéka. Tak jistí jsou si politici, že si ani nepřipouštějí to, že by neměli na splácení. Opakuji se , fuj , je mi z nich blujno!!!

kooladanice ( 9. dubna 2010 13:38 )

Pardon Gurria

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa