Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ministr Dusík odchází z vlády

Jan Dusík
Jan Dusík  (Autor: ČTK)
Autor: ama - 
18. března 2010
17:13

Ministr životního prostředí Jan Dusík odchází z úřednické vlády Jana Fischera. Pro server idnes.cz to potvrdil zdroj ze strany zelených, která ho do vlády nominovala.

Jan Dusík se rozhodl skončit na postu ministra životního prostředí Fisherovy vlády. Důvody odchodu stávajícího ministra životního prostředí Dusíka se pravděpodobně uveřejní na svolané tiskové konferenci v 16:30 hod.

Ministerstvo životního prostředí by na schůzi mělo projednávat studie posuzující záměr na rekonstrukci elektrárny Prunéřov, jak uvedl server idnes.cz.

Kdo je Jan Dusík?

JUDr. Jan Dusík, M.Sc. (* 25. dubna 1975, Plzeň) vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, na Oxfordské univerzitě studoval Změny a management životního prostředí.

V 90. letech 20. století vedl ústřední kancelář Hnutí Brontosaurus. Spoluzakládal Ekologický právní servis, dva roky předsedal evropské síti mládeže pro životní prostředí YEE.

Na Ministerstvo životního prostředí ČR pracuje od roku 1998. Prošel různými pozicemi – od zástupce ředitele odboru evropské integrace, přes ředitele odboru Evropské unie, náměstka ministra pro zahraniční vazby až po funkci prvního náměstka MŽP (ředitele sekce zahraniční, legislativní a státní správy), kterou vykonával od dubna 2007. V letech 2003–2004 pracoval v Evropské komisi na Generálním ředitelství pro životní prostředí. V rámci své pozice mj. dojednával podmínky v oblasti životního prostředí pro přistoupení ČR k Evropské unii.

V únoru 2009 se Jan Dusík stal lídrem kandidátky Strany zelených pro volby do Evropského parlamentu, které však pro SZ skončily neúspěchem.

Dusík byl od června 2008 členem základní organizace Strany zelených v Praze 2. V říjnu 2009 uvedl, že přerušil své členství ve straně, když se ukázala šance, aby se v úřednické vládě Jana Fischera stal ministrem místo Ladislava Mika. Ministrem životního prostředí jej prezident Václav Klaus jmenoval 30. listopadu 2009. Je ženatý a má jedno dítě. (wikipedia.cz)

karlos ( 18. března 2010 19:41 )

škodí na této planetě nejvíc.Jim nevadí války,jim nevadí hořící ropná pole,jim nevadí používání pyrotechniky,ale vadí jim auta,pálení trávy a vadí jim levná elektřina a proto vymysleli jiné zdroje,které jsou velmi drahé.To jim nevadí,že místo obilí,brambor,kukuřice atd.budeme pěstovat řepku a zbytek osázíme zrcadlama!To nás bude živit.

hrubackova ( 18. března 2010 19:12 )

a šáteček

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa