Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Topolánek zuří: Němci šikanují české řidiče

Mirek Topolánek chce omluvu od Němců kvůli nesmyslným kontrolám českých řidičů.
Mirek Topolánek chce omluvu od Němců kvůli nesmyslným kontrolám českých řidičů.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
2. března 2010
15:51

Šéf ODS Mirek Topolánek v úterý při návštěvě Bruselu velmi ostře kritizoval německé úřady za údajně zvýšené množství kontrol českých řidičů zejména v Bavorsku. Podle Topolánka jde o jasnou šikanu a porušení dohod o takzvaném schengenském prostoru.

Vláda by podle něj měla po bavorském a případně i po centrálním berlínském kabinetu požadovat omluvu a okamžité ukončení těchto kontrol.

Topolánek připomněl, že ČR je součástí schengenského prostoru, volného cestování bez hraničních kontrol. Jakmile do něj někdo vstoupí, nemusí už při cestách do dalších zemí bloku procházet hraničními kontrolami.

"Pokládám postup německé vlády i německé policie, ať už zemské, nebo centrální, za bezprecedentní porušení schengenské dohody," prohlásil šéf ODS, jejíž europoslanci kvůli tomu budou interpelovat Evropskou komisi.

Je to šikana

"Myslím si, že v tomto případě se jedná o šikanu," poznamenal. "Neumím si představit, že bychom my na české hranici prohlíželi řidiče rychlých německých vozů, jestli nemají pohlavní choroby, protože sexuální turistika ze strany německých turistů je prostě více rozšířena než u jiných zemích," řekl s tím, že by na situaci měla promptně reagovat i česká vláda.

"Musí přestat se šikanou českých řidičů," vzkázal do Německa. Češi podle něj také žádné takové akce nepořádají, ač není důvod si myslet, že v Německu jsou problémy s terorismem, drogami či sexuální turistikou menší.

tretitornado ( 3. března 2010 09:32 )

Jsi debil když jsi schopný obhajovat současné dění v republice.Stávka dopravců na krku,v marketech plno(ono totiž nelze jinde nakupovat potraviny)

anelam ( 3. března 2010 08:17 )

A TOHLE SI MYSLÍ POLOVINA NÁRODA!!!!!!

gogo ( 3. března 2010 07:44 )

Ne ! Nikdy jsem Paroubka ani nechválil ani neobhajoval. Sdělte mi den a příspěvek, kdy jsem podle Vás tak učinil ...

siroky11 ( 2. března 2010 23:00 )

který s námi hraje "líbivou politiku" ODSákům dochází ta jejich zasr.ná modrá síla, tak se budou snažit před volbami všemi prostředky opět získat "vládu jedné strany" ! Zajímalo by mne, když mu ta šikana najednou tolik vadí, proč proti ní neprotestoval, když byl předsedou Vlády ČR??? To zřejmě neměl čas, on se raději jezdil ku.vit k Berlusconimu do Itálie a nějakou šikanu z německé strany, měl na háku! Tento člověk je opravdu zrádný a neměl by se už do vlády dostat, jinak to tu ODSáci rozkradou až na samé dno!!!

aapricot89 ( 2. března 2010 22:54 )

Rovale

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa