Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo z politiků se obléká nejlépe?

Graf politické elegance
 (Autor: SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů), Infografika Blesk)
Autor: Eva Hofrichterová - 
24. února 2010
05:00

Šaty dělaj’ člověka, je to pravda odvěká, zpívá se ve známé české písničce Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Jak se podle voličů oblékají šéfové šesti největších českých stran?

Podle exkluzivního průzkumu společnosti SANEP pro Blesk mezi 14 tisíci lidmi o svůj vzhled nejlépe dbá šéf ODS Mirek Topolánek (53). Naopak šéf komunistů Vojtěch Filip skončil se svými neforemnými obleky na posledním místě.

Topolánek má proti svému rivalovi Jiřímu Paroubkovi (57, ČSSD), který v průzkumu skončil až předposlední, výhodu v tom, že je majitelem vysoké a poměrně štíhlé postavy. V oblečení si nechává radit od profesionálů a nosí téměř výhradně obleky luxusní značky Hugo Boss. Ceny obleků u ní začínají na 15 tisících korunách.

Šéf ODS o sebe pečuje rád. „Chodit k dobrému kadeřníkovi není jen ženskou záležitostí,“ myslí si Topolánek.

Na druhé příčce v průzkumu skončil šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg (72). Kníže je znám svou náklonností ke konzervativnímu oblečení. Zřídkakdy oblékne jinou kombinaci než oblek s vestou a motýlkem.

Třetí Ondřej Liška (SZ), který do Sněmovny jezdí často na kole a s batohem na zádech, v průzkumu zaujal hlavně mladé lidi.

Naopak módní rady Petry Paroubkové, která v oblékání radí svému manželovi, se lidem moc nelíbí. Paroubek nejčastěji nakupuje v českém OP Prostějov. Tam se sice dá sehnat pěkný oblek už za pět tisíc korun, ale na konfekční postavu. Tu ovšem šéf ČSSD nevlastní, a obleky jsou mu tak někdy těsnější. Dojem pak nevylepší ani to, že si Paroubek čas od času dopřeje něco luxusnějšího – třeba kravatu Louis Vuitton za 3 tisíce korun nebo mokasíny od téže značky, které stojí asi 12 tisíc korun.

Graf politické elegance Graf politické elegance | SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů), Infografika Blesk

zirafa ( 24. února 2010 16:49 )

nebuď cimprlich, gogo, jiný výraz by se nehodil!

gogo ( 24. února 2010 15:06 )

Přesně tak ....

gogo ( 24. února 2010 15:06 )

byť vulgární, souhlasím ...

zirafa ( 24. února 2010 13:41 )

to by chcípli hlady, kdyby měli být placeni podle odvedené práce, zmetci!

zirafa ( 24. února 2010 13:39 )

... a zakázku na ušití dostane ta firma, která víc namaže....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa