Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zkrvavený Berlusconi: Útočníka obvinili z těžkého ublížení!

Berlusconi dostal tvrdou ránu
Zkrvavená tvář italského premiéra Silvia Berlusconiho  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, pet - 
14. prosince 2009
13:04

VIDEO: Se zkrvavenou tváří musel v neděli večer prchnout z mítinku v Miláně italský premiér Silvio Berlusconi (73) poté, co ho duševně narušený muž udeřil soškou do hlavy.

Italský premiér Silvio Berlusconi, který byl v neděli večer v Miláně zraněn útočníkem, strávil klidnou noc na milánské klinice svatého Rafaela, kam byl ihned po útoku převezen. Útočníka, který se asi deset let léčí s psychickými problémy, policie zatkla a obvinila z těžkého ublížení na zdraví.

Berlusconi strávil v nemocnici klidnou noc a hned ráno si žádal noviny. Jeho osobní lékař Alberto Zangrillo uvedl, že zde zůstane den či dva na pozorování. Třiasedmdesátiletý politik má vážně pohmožděný obličej, vnější i vnitřní poranění horního rtu, dva zlomené zuby a drobnou zlomeninu nosu.

Útočník, dvaačtyřicetiletý Massimilano Tartaglia, byl obviněn z úmyslného těžkého ublížení na těle, umístěn do izolace v milánském vězení a je nepřetržitě střežen. Jeho otec, který je činem údajně zděšen, prohlásil, že spolu o politice mluvili jen zřídka. Ještě večer telefonoval do nemocnice, aby se poptal na premiérův stav.

Berlusconi se na hlavním milánském náměstí účastnil mítinku své pravicové strany Lid svobody. Už na začátku mítinku ho podle agentury AFP asi deset lidí slovně napadalo. Pískali na něj a křičeli, že je "tajtrlík". Berlusconi jim hlasitě několikrát odpověděl, že by se měli stydět. Slovní půtka pak přerostla v potyčku mezi Berlusconiho odpůrci a mladými zastánci z řad pořádkové služby.

Po skončení svého vystoupení na cestě k vozu pak Berlusconi ještě podle televize rozdával autogramy. V té chvíli ho do tváře uhodil model katedrály. Ochranka se snažila zjevně zaskočeného a vyděšeného premiéra dostat do automobilu. On se ale znovu obracel k davu. Nakonec se strážcům podařilo posadit předsedu vlády do vozu, který ho odvezl do nemocnice.

Mnozí politici včetně italského prezidenta Giorgia Napolitana útok na premiéra odsoudili. "To, co Berlusconimu udělali, je teroristický čin," řekl agentuře ANSA italský ministr bez portfeje Umberto Bossi.

Foto: 

Obětí obdobného činu se Berlusconi stal už před několika lety v Římě. Tehdy po něm mladík hodil fotografický stojan a způsobil mu tržnou ránu na hlavě. Na hlavu italského premiéra padají nejen předměty, ale i různá obvinění. Před několika měsíci čelil například podezření ze zneužívání vládních letadel.

Podle kritiků jimi vozil prominentní hosty do své luxusní vily na Sardinii. Snímky z ní pořídil paparazzi. Objevil se na nich zřejmě i nahý bývalý český premiér Mirek Topolánek. Skandály se pojí i s Berlusconiho náklonností k ženám. Jeho žena požádala o rozvod poté, co se dozvěděla o stycích svého muže s mladistvou dívkou. Politik popíral i zprávy o tom, že by za dámskou společnost platil.

katsaridoula ( 14. prosince 2009 22:11 )

ze vy jste pouzili to moje video, co jsem tu vcera nalepila? )))))

siroky11 ( 14. prosince 2009 18:32 )

že ten muž je duševně narušený. Alespoň ho nemohou zavřít! Škoda, že tady v Čechách, jsme všichni zdrávi! Kdyby jsme byli duševně narušení, třeba by tu už mohlo být lépe!!!

gogo ( 14. prosince 2009 18:26 )

Udivuje mě Vaše jednobarevné vidění světa. Prasata jsou proboha ve všech politických stranách ! To co tu píšete, je pouze primitivní jednostranná fanatická politická agitace ...

ptac ( 14. prosince 2009 17:53 )

a ještě ho měl nakopnout do rozkroku

kakamilek ( 14. prosince 2009 15:56 )

Já vždycky přemejšlím,kdo ty Rathy,Jandáky,Škromachy a Paroubky volí,soudruhu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa