Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Papež dnes ve Vatikánu přijme premiéra Fischera

Jednat se bude zřejmě o česko-vatikánské smlouvě.
Jednat se bude zřejmě o česko-vatikánské smlouvě.  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
14. listopadu 2009
09:36

Papež Benedikt XVI. dnes přijme ve Vatikánu českého premiéra Jana Fischera. Šéfa vlády čeká rovněž setkání s vatikánským státním sekretářem Tarcisiem Bertonem.

S nejvyššími představiteli katolické církve se ministerský předseda potká necelé dva měsíce po návštěvě papeže v Česku. Fischerova cesta byla dohodnuta právě během ní.

Vzhledem k tomu, že katolická církev dala najevo, že kvůli ekonomické krizi není pro ni majetkové vyrovnání se státem nyní prioritou, Vatikán bude zřejmě chtít přenést pozornost spíše na česko-vatikánskou smlouvu.

Smlouvu Česká republika stále neratifikovala, třebaže ji s Vatikánem vyjednala na konci devadesátých let. Česká sněmovna dokument upravující vztah státu a církve odmítla schválit v roce 2003. Vatikán ovšem nechce vyjednaný text smlouvy s Českou republikou měnit a schválení nadále očekává.

Fischer ve Vatikánu také položí květiny k hrobkám papeže Jana Pavla II. a českého kardinála Josefa Berana.

pup70 ( 14. listopadu 2009 11:53 )

Jaké vyrovnání s církví ? Pokud vím tak na ty černo***níky jdou pořád naše daně. Ať si tu verbež živí jejich ovečky !!! A vracet není co . Když někde chátrá kostel a potřebuje opravu tak brečí že nemají peníze a přitom je to nejbohatší organizace světa. Co udržuje stát a platí daňoví poplatníci je státu a šmitec ne ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa