Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Česko už má svou superstar! Jana Fischera!

Šedý úředník Fischer slaví na premiérském postu takové úspěchy, že to budí závist šéfů nejsilnějších stran
Šedý úředník Fischer slaví na premiérském postu takové úspěchy, že to budí závist šéfů nejsilnějších stran  (Autor: Reuters)
Autor: Tomáš Belica - 
10. listopadu 2009
09:01

Nemusí se snažit ani Martin Chodúr, ani Monika Bagárová, ani další z finalistů pěvecké soutěže… Česko svou superstar už našlo! Jmenuje se Jan Fischer.

Vede vládu a Češi pro něho hlasují všemi deseti. Osm lidí z deseti mu důvěřuje, takže porazil i věčného premianta Václava Klause a pro 60 procent lidí je lepší premiér než jeho dva předchůdci. A když se ho teď tito žárliví expremiéři snažili uklidit do Bruselu, 82 procent Čechů se postavilo proti tomu.

Šéf ODS Mirek Topolánek i šéf ČSSD Jiří Paroubek se do Fischera svorně navážejí. „Na to, že jsem Fischera nominoval na premiéra já, se mnou dost málo komunikuje,“ postěžoval si Topolánek. A Paroubek si to s ním vyřizuje na Facebooku. „Jsem jeho rozhodnutím neaspirovat na funkci komisaře překvapen, protože z jeho okolí zaznívaly dlouhodobě opačné názory,“ tvrdí šéf ČSSD. A přidává se s kritikou jeho chyb, například schválení Janotova balíčku.

Bojí se šéfové dvou nejsilnějších stran, že jim »superstar Fischer« přerůstá přes hlavu?

„Jednoznačně. Nabídli mu nejlépe placený úřednický post a on to dokázal odmítnout. Opravdu se bojí, že se z něj ještě stane profesionální politik,“ myslí si politolog Jan Kubáček. A dodává: „Osobně se domnívám, že jeho politická role neskončí.“

434160:gallery:true:true

Ani finalisté SuperStar nejsou tak populární jako Fischer

Politolog Zdeněk Zbořil však upozorňuje na to, že Fischer za sebou nemá politickou stranu a jenom popularita nestačí. „Jeho síla ale spočívá také v tom, že vychází s Václavem Klausem, což je od roku 1990 první případ, kdy premiér není v konfliktu s prezidentem,“ myslí si Zbořil. Vláda včera měla oznámit kandidáta na post eurokomisaře, ale jednání odložila na dnešek.

drobek ( 10. listopadu 2009 22:48 )

hrat jako drat,jdem si hrát.Kdo co má.Já kačera,ty si hrej s pindíkem

drobek ( 10. listopadu 2009 22:38 )

vyhrát by mohl,ale nebylo ho skoro vidět.Po hodinové koupeli v ledové vodě jsem na tom o 3mm líp

viam ( 10. listopadu 2009 18:48 )

Fandím mu, je to chlap, který to má srovnaný v hlavě a má úroveň.

bobina ( 10. listopadu 2009 18:18 )

Bohužel on politikem není a být nechce,asi dobře ví proč. On jen zalátal svojí sympatickou přítomností díru na pastu premiéra. Osobně bych uvítla,kdyby se takto ovládat dokázali i ostatní politici.Na druhou stranu nutno podotknout,že pan Fischer je jen překlenovacím premiérem bez politického mandátu a bez politických tlaků,nemusel činit žádná důležitá politická rozhodnutí jako jsou reformy,na kterých si prozatím každý zlomil vaz. Mám ho ráda,cením si jeho morálních vlastností,ale on nedělá plnokrevnou politiku a tak je jeho hodnocení líbivé.

valdis ( 10. listopadu 2009 16:04 )

Pani Fischerová - ve Všechnopárty neměla chybu! Perfektní ženská!! Pán Fischer je určite moudrý chlap, když si dokázal najít takovouhle perfgektí paní!! Přeji jim jen vše nejlepší!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa