Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fischer: Do Bruselu nejdu, mám tu práci!

Václav Klaus
 (Autor: EPA)
Autor: Tomáš Belica, ČTK - 
7. listopadu 2009
19:22

AKTUALIZOVÁNO: Premiér Jan Fischer nepřímo odmítl úvahy, že by se měl stát budoucím českým eurokomisařem.

Kdo by nechtěl brát přes půl milionu měsíčně, sídlit v Bruselu a mít vystaráno i po odchodu do penze? Každá z politických stran se zuřivě snaží prosadit svého koně, přitom jediné jméno, na kterém se zřejmě ODS a ČSSD shodnou, je premiér Jan Fischer. Ten je ale nad věcí a Paroubkovi s Topolánkem dává vale. A za to mu Blesk tleská.

ČSSD zásadně odmítá na post eurokomisaře Alexandra Vondru (ODS), občanští demokraté zase nechtějí Vladimíra Špidlu. Jediný, na kom jsou obě strany ochotny se shodnout, je současný premiér Jan Fischer. Ten však o lukrativní post nestojí!

„Vzal jsem na sebe odpovědnost dovést zemi k řádným volbám a od této odpovědnosti nemohu ze dne na den odejít,“ sdělil v prohlášení premiér. Dodal, že jeho cílem nikdy nebylo být profesionálním politikem.

Podle politologa Michala Pehra by i přes obrovskou Fischerovu popularitu nebylo jeho jmenování komisařem příliš reálné. Vládu by totiž neměl kdo vést. „Buď by mohl Fischer odstoupit a na jeho místo by byl jmenován nový člověk, nebo by jednání vlády mohl vést pověřený člen vlády,“ domnívá se Pehr. A také pro prezidenta Václava Klause je spíš důležitější, kdo povede vládu, než kdo bude Česko zastupovat v Bruselu.

Pokud se ani dnes strany na nikom neshodnou, kandidáta na nejlépe placené úřednické místo vybere Fischer v pondělí sám.

 

 

 

bobina ( 8. listopadu 2009 13:05 )

anasyi,už jenom ten fakt,že není členem žádného politického seskupení hovoří o mnohém. Zkuste si vyhledat jeho komentáře z poslední doby.tam se to dozvíte. Zdravím.

kozelch ( 7. listopadu 2009 23:42 )

peugeot ( 7. listopadu 2009 22:09 )

přibrat sebou pingla Jirku a jeho kamarády!

valdis ( 7. listopadu 2009 20:11 )

Je to jeden z mála Čechú, kteří je takovej frajer. Takovýhle člevěk by měl byt prezident, nebo předseda vlády na celé volební období. Je mimo stran, nepotřebuje krást - normálni člověk. Držím mu palce.!!!

kolouch11 ( 7. listopadu 2009 18:12 )

Jestli pan Fischer neodejde do Bruselu, bude to extratřída, pro celý národ bude hvězda a to naši politici nepotřebují. Topoláneeeeekk a Paroubeček potřebují čisté pole, aby jim nikdo nepřekážel. Pane Fischere držte se !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa