Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Topolánek se po nocích dře se stěhováním

Mirek Topolánek se stěhoval pod rouškou tmy, přesto fotografům Blesku neunikl.
Mirek Topolánek se stěhoval pod rouškou tmy, přesto fotografům Blesku neunikl.  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: bel, map - 
4. listopadu 2009
05:00

Pod rouškou tmy a v dešti stěhuje expremiér Mirek Topolánek vybavení domácnosti z Dušní ulice do nového bytu o pár metrů dál. Bojoval s vysavačem, žehlicím prknem... A úplně sám. Proč mu nepomohli třeba partajní kamarádi?

Vždyť flamendr Ivan Langer se s kumpány ještě o půlnoci veselil v baru v centru Prahy.

Už několikátý den Mirek Topolánek plní terénní volvo své milenky Lucie Talmanové a kus po kuse stěhuje svoji domácnost. Poté, co obvinil své spolustraníky z pražské ODS, že Talmanovou vyhodili z bytu s regulovaným nájemným 13 tisíc korun, si našel byt v ulici V Kolkovně. A zřejmě chce ušetřit za stěhováky, tak sám převáží různé věci i po nocích.

Proč tedy Topolánkovi se stěhováním nikdo nepomohl? Topolánek nechal dotaz Blesku bez odpovědi. Zato Ivan Langer, který právě v tu chvíli, kdy Topolánek dřel, vysedával ve Fashion Café v nedaleké Rytířské ulici, by prý byl ochoten přiložit ruku k dílu. „Pomoci? Proč ne? Klidně,“ odpověděl Blesku Langer, který se s kapucou na hlavě a rukama v kapsách vracel domů až po půlnoci.

Zachumlaný a zamyšlený Langer jde z baru domů. Zachumlaný a zamyšlený Langer jde z baru domů. | Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan

Zachumlaný a zamyšlený Langer jde z baru domů.

Dokonce i korunní princ ODS David Vodrážka, kterého Topolánek pasoval na »blba z Horní Dolní«, by svému šéfovi pomoc neodmítl. „Pokud bude potřebovat, rád mu pomohu. Doufám jen, že do bytu nebude stěhovat piano,“ řekl Blesku Vodrážka.

Proč se expremiér stěhuje?

Mirek Topolánek před časem řekl, že Lucii Talmanové »soukmenovci z magistrátu« neprodloužili smlouvu. Talmanová za byt platila devět let měsíčně 13 400 Kč, což je výrazně méně než zdejší tržní nájemné. Magistrát tvrdil, že ji ale nikdo nevyháněl. Včera pak rozhodl, za jakých okolností prodlouží stávajícím nájemníkům v Dušní ulici smlouvy. Budou moci dorovnat nejvyšší nabídnutý nájem na svůj byt, který vzejde z volné soutěže. „Nejedná se pouze o nás. Nikdo nečekal na tohle směšné a pozdní rozhodnutí. Všichni jsou přestěhovaní,“ napsal v textové zprávě iDnes Topolánek. Byt si prý našli přes agenturu a budou platit výrazně víc.

 

dostojevskij ( 4. listopadu 2009 14:48 )

...toho se kamaráde nedočkáme. Bohužel. To by byla krása, kdyby tam šli všichni. Jo, to konečně nastala svoboda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa