Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvořáková: Klaus má pravdu, dekrety je třeba chránit!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
28. října 2009
14:31

Před rostoucím vlivem sudetských Němců v pohraničí varovala na shromáždění k výročí vzniku Československa předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu Anděla Dvořáková.

Vyzdvihla Václava Klause za jeho podmínku pro ratifikaci lisabonské smlouvy, kterou zdůvodnil případnými nároky vysídlenců, a zkritizovala zejména regionální politiky. Nikoho však nejmenovala.

"Těžko najdeme ve světě pokornější lokaje, než jsme my," řekla Dvořáková a podotkla, že se to týká hlavně regionálních politiků. Podle ní si dělají, co se jim zlíbí, aniž by brali ohled na zájmy lidí a státu. "Státnost a zájmy občanů ať jdou k čertu, hlavně, když to nese peníze," prohlásila předsedkyně svazu.

Sudetští Němci podle Dvořákové ovlivňují život v regionech. Poukázala na to, že z památníku na Ploštině byla odstraněna socha partyzána a nápisy. Takové aktivity jsou podle Dvořákové záměrem, které by mohly vést k revizi výsledků druhé světové války. "Je nutné poděkovat Václavu Klausovi za ochranu Benešových dekretů," uvedla Dvořáková.

Klaus žádá pro Česko výjimku z evropské listiny základních práv. Většina politiků to považuje za zbytečné. O věci se bude jednat na evropském summitu, který začíná ve čtvrtek. Sudetští Němci požádali kancléřku Angelu Merkelovou, aby českou výjimku odmítla.

hmail ( 29. října 2009 08:07 )

Jestliže je Lisabonská smlouva tak neškodná a Klausův požadavek tak nadbytečný (jak tvrdí naši politici - tedy lidé, kteří by měli hájit NAŠE zájmy) tak proč proti tomu doplňku tak protestují Sudeťáci a maďaři? Proč tedy o výjimku požádalo Polsko a další? Proč se chce připojit s výjimkou Slovensko? Když je tedy tak zbytečná... Já Klause tedy zrovna moc nemusím, ale v tomhle mu dávám za pravdu. A upřímně řečeno před ním smekám, že zvládá ten nátlak, který je na něj vyvíjen. Navíc vůbec nechápu drzost Franci a Německa, kteří si dovolí suverénnímu (nebo skoro suverénnímu) státu začít vyhrožovat odvoláním prezidenta.

dostojevskij ( 29. října 2009 06:55 )

Tak vážení, když se v sedmdesátých letech otevřely hranice, dost smíšených rodin odešlo na tzv. západ. Později již museli rodiny žádat o povolení. V tamních školách se učili, že Češi mají tzv. Sudety pronajaty od Němců??????????? Pište prosím pravdu. Oni čekají, kdy se vrátí....Po revoluci se začali sjíždět a obhlíželi své bývalé majetky, které jim ovšem byly v nové zemi nahrazeny!!!!!!!!!! Dostali by dvakrát, kdo by to nebral, že... Pane prezidente prosím držte se a nedejte nás. Vlastenci by se opravdu obraceli v hrobě. Hlavně Ti vyhnanci... Děkuji

gogo ( 28. října 2009 21:36 )

A pokial Tobě ještě něco nedošlo, tak se můžeš začít učit maďarsky nebo čínsky .... Dříve ale raději maďarsky.....

gogo ( 28. října 2009 21:34 )

Zatím ještě žijeme v Česku, které se tváří dosud jako suverénní stát. A v tomto Česku jsme již většinou zaměstnanci zahraničních firem s významným podílem německých firem... Jde o to, že tento stát byl úmyslně hospodářsky likvidován (sametová revoluce) , abychom se stali gasteirbeitery ve vlastní (zatím) zemi. A o to jde. Nejde o komunikaci se světem česky (to by nikoho ani nenapadlo), ale o to že již u nás doma se přestává mluvit česky. A to je na pováženou. Ale Vám – jak se zdá - tato situace vyhovuje... Mohu se jen dohadovat proč ...

gogo ( 28. října 2009 21:26 )

Němci do Čech byli pozváni na osidlování řídce obydlených oblastí tehdejšího českého království Přemyslem Otakarem II. a Karlem IV. !!! Do té doby byl výskyt Němců na našem území více než sporadický !!! To co píšete, je historický blábol a nesmysl, který hlásal Henlein - Hitlerů kamarád !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa