Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vodrážka se zbláznil: Občané, zaplaťte nám kampaň

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová - 
3. října 2009
05:00

Přezdívá se mu Pražský Ken, jako že je spíš pohledný než silný v myšlení. Teď ale druhý muž ODS David Vodrážka (38) opravdu přestřelil. Miliony vyhozené na zbytečnou kampaň mají podle něj ODS zaplatit občané.

Prý je bude chtít strana vysoudit v arbitráži proti státu! ODS celý den jeho slova žehlila. A Topolánek ho přirovnal k »blbovi z Horní Dolní«.

Vodrážka se o tom, že mají ODS zbytečnou kampaň zaplatit občané, rozpovídal na Frekvenci 1. Milostivě připustil, že to nebude 200 milionů, které chtěla ODS utratit. „Nebudou to stovky milionů, ale miliony určitě,“ řekl Vodrážka.

Ale jako správný hospodář to prý nemůže nechat jen tak, když Ústavní soud volby zrušil. A to si dovolil říct v době tvrdých rozpočtových škrtů, které bolestně dopadnou na řadu lidí.

Vodrážka tím naštval nejen obyčejné lidi, ale i špičky ODS. Od výroků »pražského Kena« se rychle všichni distancovali. „Prostě říkám, že to ODS neudělá! To byste příště mohli citovat blba z Horní Dolní a vydávat jeho slova za názor ODS,“ rozčílil se Topolánek pro iDnes.

Topolánkův výrok ale rozhořčil členy občanského sdružení Stodůlka Háje, Praha 13, kde Vodrážka působí jako starosta. „Žádáme Vás proto, abyste uvedl výrok na pravou míru: odmítněte souvislost Horní Dolní s Prahou 13 a nebo souvislosti Prahy 13 s blbem,“ píší v otevřeném dopise.


A kdo vám to (vyhozené peníze za kampaň – pozn. red) zaplatí?
„Já vím, kam míříte. Zaplatí to všichni občané – stejně jako jakoukoliv jinou arbitráž se státem.“
A není vám nás občanů líto?
„Podívejte, Občanská demokratická strana – a každá politická strana – je subjekt s právní subjektivitou, čili my se musíme chovat jako řádní hospodáři, to znamená, že »líto« je hezké slovo, ale my hospodaříme stejně jako kterákoliv firma.“
To znamená, že pak bude na nezávislém soudu...
„... zda uzná naše nároky.“
Uplatňujete je vůči českému státu.
„Neuplatňujeme, ale budeme.“

ruisendaal ( 4. října 2009 17:50 )

mám vedle sebe pět pohledných žen a na dotaz, zda Vodrážka je pohledný muž, jejich posudek ani nebudu komentovat a že je blb, jste již komentovali v článku vy!

warumfernet ( 4. října 2009 10:42 )

Zato Vodrážka to je lidumil, co to s občany tohoto státu myslí dobře. A už podle xichtu je to vědátor a " poctivec od kosti." A v žádným případě mu nejde jen a jen o koryto.

axcent ( 3. října 2009 17:42 )

http://tojesila.cz/ tady na tom webu pisou ze lucie bila je tehotna !!

meverickx ( 3. října 2009 07:53 )

Pouzijte ty penize na jiné smysluplnější učely vy H.vada

karel128 ( 3. října 2009 07:00 )

"JEŠTĚ VĚTŠÍ BLB, NEŽ JSME SI MYSLELI". Jako starosta stojí za kulový, nestíhá a hlavně že se žene do dalších funkcí, jako ostatní. Každý potentát si vezme 10 funkcí, jen hrabat prachy, nestíhají nic a pak to v našem státě nemá takto vypadat.!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa