Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Volby 2009: Topolánku, buď hodný na útočníky!

Mirek Topolánek - dostal kamenem a směje se tomu...
Mirek Topolánek - dostal kamenem a směje se tomu...  (Autor: Foto - ODS)
Autor: ČTK, jos - 
9. září 2009
07:27

Ministr vnitra Martin Pecina požádal předsedu ODS Mirka Topolánka, aby stáhl trestní oznámení proti útočníkům, kteří ho zranili během volební kampaně na Břeclavsku.

Topolánek ministrovu výzvu odmítl. Informují o tom Lidové noviny (LN).

"Udělal jsem to z prostého důvodu, protože kdybychom to trestní řízení... nebo kdyby to trestní řízení bylo zastaveno, tak by se celá situace uklidnila," řekl LN Pecina. Topolánkovi osobně telefonoval, chtěl prý docílit toho, aby byl případ klasifikován jako přestupek a stíhání útočníků bylo zastaveno. "Já jsem to odmítl," uvedl bez dalšího komentáře Topolánek.

Lidové noviny informují, že trestní oznámení na čtveřici útočníků nepodal předseda ODS, ale šéf akce Léto s Topolem Zdeněk Mokrý. Ani ten prý o stažení oznámení neuvažuje.

Čtěte také:

Krátce po incidentu se objevily spekulace, že si útok na Topolánka někdo objednal. Nejprve se hovořilo o tom, že za incidentem stojí někdo z Topolánkových spolupracovníků. Občanští demokraté spekulace označili za absurdní a naopak obvinili sociální demokraty. LN připomínají, že snaha Peciny o ukončení vyšetřování může souviset s tím, že ho do vlády dosadila ČSSD. Právě proto prý může mít ministr zájem na tom, aby byl případ odložen.

gogo ( 12. září 2009 11:59 )

No konečně vechtrvesluzbe ukázal svoji pravou tvář !

gogo ( 12. září 2009 11:57 )

Opět se ozývá „vechtrvesluzbe“ – agent ODS, který má za úkol předstírat slaboduchého levicového voliče a tím odradit voliče od volení těchto stran ….

jarypadlo ( 9. září 2009 10:53 )

jak moc po jeho politikaření lid touží.Dávka z kulometu měla přiletět!Radši na celou Občanskou Destrukční Stranu.

hani ( 9. září 2009 09:02 )

Nic ne stahovat - proc? A ne jit na provokace zabaka-Paraubaka. Delat tak jak musi byt. Oranzevi chteji prinudit zaradit vice genetycke otravy od odesaku. Jak one to udelali na volbach 2006 roku. One vse delaji cizima rukama. One vedeli ze bude ulupeno penize - 564 mln. One moc dobre vedi ze na 7 patre nem. Bohunice odmyvaji zlocince. One maji metodu odhaleni genetycke nakazy a leky. Paroubak moc dobre vedel ze Petra prostitutka ze spinavym minulym. D Rath moc dobre vi kdo a kolik krade peniz v medicine. One zbiraji vse spinu na sve krvave zabavy z protejskami. Nikdy aby potrestat. ZABAKA nenavidim vic nez kohokoliv - on ma kozisynu nevinneho zajicka. On ne otravuje presne svyma rucemi Cesko - cizima zlocincama. Je jej jedno kolik zabije a zemre lide. Ano, hned socdemaky je ZACHRANCE nacie. Jsem vidim jenom zradcu, kteri nikdy ne zastavi ne jedneho zlocince. Moc jich bavi i volby i tupohlavy a vse. Vi ze na volbach zvitezi. Vice darebaku v Cesku nejsou.

carr ( 9. září 2009 08:40 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa