Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Romský aktivista: Řápková to dělá dobře!

Ivana Řápková
Ivana Řápková  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, jos - 
7. září 2009
19:10

František Kolář, předseda romského občanského sdružení Sbližování z Hradce Králové, podporuje chomutovskou primátorku Ivanu Řápkovou.

Kolář se s Řápkovou sešel, je jednou z tváří její billboardové předvolební kampaně. Primátorka je na druhém místě kandidátky ODS v Ústeckém kraji.
"Jsem Rom a s Romy pracuji celý svůj život. Vím velmi dobře, co Romům pomůže, a proto se zcela ztotožňuji s tím, co dělá paní Řápková. Poslední kapkou pro mne bylo rozhodnutí soudu, že exekuce dlužníků byly nezákonné," uvedl Kolář.

Kritizuje ministra pro lidská práva Michaela Kocába. "Z řešení romské otázky se stal pro vládní představitele dobrý byznys. Na ministra Kocába jsou napojeny různé neziskové organizace, které z dotací pěkně žijí, ale pro Romy nedělají vůbec nic. Kocáb navíc Romům škodí i svými výroky. Snažím se Romy přesvědčovat, aby pracovali. Co ale zmohu, když pak vystoupí v televizi Kocáb a začne mluvit o pozitivní diskriminaci," doplnil Kolář.

Kocáb nařčení odmítá. "Projekty neziskových organizací vybírá rada vlády pro romskou komunitu. Já v té komisi nesedím, nijak se toho neúčastním. Na mě tedy žádné neziskovky napojeny nejsou. Pokud mluvím o pozitivní diskriminaci, tak jen v tom smyslu, aby se tento termín nepoužíval. Něco jiného jsou ale přímé akce například ministerstva práce a sociálních věcí zaměřené na sociální harmonii ve společnosti a podporující znevýhodněné skupiny lidí. Zejména starší 50 let, mladé rodiče či lidi žijící ve vyloučených lokalitách," řekl Kocáb.

marie2 ( 8. září 2009 07:45 )

Tady je něco o tom "panu Kolářovi" http://www.romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_6728

cert ( 8. září 2009 05:49 )

Slušný člověk nevymáhá místo dluhu desetinásobek!

makmark ( 8. září 2009 03:12 )

kdo někdy seděl v nějaké nadaci a asociaci, ten ví, že medvěd se naporsuje tak, abychom se měli dobře sami a něco málo hodíme těm dole, aby se neřeklo, že tam sedíme zbytečně. Je to dost dobrá dojná kráva.

evolucius ( 7. září 2009 23:51 )

Dobře ví že na cikány platí nejvíc cikán po jejim boku...cikán souhlasící...a pro cikány platí stará pravda,že největším zrádcem a odsuzujícím cikány,je cikán který postoupil o jednu příčku ve společnosti...a kdo řekne že cikán je rasista..?dobrý tah,Ivano...

andik111 ( 7. září 2009 23:03 )

Slušný člověk platí vše,chodí do práce a kolikrát se má hůř než oni.Žijí tady s námi a jen se do nich rvou peníze,protože stojí s nastavenou dlaní a vyhrožují a vše zničí a rozkradou.Samozřejmě ne všichni.Znám spoustu romů,kteří chodí do práce a jsou slušní a hlavně nezneužívají štědrý sociální systém.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa