Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Miloš Melčák - muž, který uvrhl Česko do krize!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pet - 
2. září 2009
12:20

Neuvěřitelné se stalo skutkem! Přeběhlík ČSSD Miloš Melčák (70), Štětináč i Dušín české politiky, uvrhl Česko do krize. Kvůli němu nebudeme 9. a 10. října volit.

Miloš Melčák, který přeběhl od ČSSD a pak hlasoval s Topolánkovou vládou, podal totiž k Ústavnímu soudu stížnost na to, že by volební období mělo být zkráceno – Melčák tvrdí, že délka období je stanovena jako čtyřletá a parlament podle něj nemá pravomoc jednorázově zkrátit volební období v jeho průběhu.

Proč to udělal? Nejsou v tom tak trochu i peníze a vlastní prospěch!? Poslanec Melčák by totiž po volbách přišel o těkolik tučných platů a poslaneckých brebend. Melčák ale takové obvinění odmítá. Prý mu nešlo o vlastní prospěch a zachování mandátu. "Nebráním touto stížností vlastní mandát, ale budoucnost ústavního pořádku demokratického a politického právního systému v České republice," prohlašuje.

Nicméně i sami odborníci tvrdí, že Melčákova námitka není úplně neoprávněná. Podle politologa Tomáše Lebedy byly předčasné volby vypsány nejhorším možným způsobem. „Poslanci nevyužili ústavní cesty. Ta je zdlouhavá a složitá politikům se to nechtělo, a tak šli jednodušší cestou,“ říká. Zákonodárci totiž pouze schválili zvláštní ústavní zákon, který řeší jen tyto předčasné volby. A právě to se Ústavnímu soudu asi nelíbí.

Kdo je Miloš Melčák (70)?
- byl členem komunistické strany, v roce 1970 vyloučen
- v roce 1996 se na dva roky stal poslancem, znovu ve sněmovně je od roku 2002
- členem ČSSD byl od března 1991, v únoru 2007 byl jako přeběhlík vyloučen
- příznivec Miloše Zemana, umožnil spolu s poslancem Michalem Pohankou vládě Mirka Topolánka získat důvěru
- i v dalším období hlasoval v důležitých případech s vládou
- podle svých slov musel čelit silnému nátlaku a zastrašování
- je ženatý, má tři děti

-VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce-

bobina ( 2. září 2009 15:25 )

jen je potřeba si to přiznat a neházet vinu na Paroubka! Je potřeba vidět to,že Topolánkovi se ODska rozpadala pod rukama a nemálo pravičáků mu vyčítalo jeho politiku. A to,že zelený Bursík svojí hloupostí dopustil že dvě odpadlice se rozhoupaly k činu,na to se nějak rychle zapomnělo. Nenávist k Paroubkovi je pěstovaná v lidech již tak dlouho,že se přestává vnímat realita.Na všechno stačila podle ODS jedna zaklínací formulka. Buď za to můžou komunisté,nebo Paroubek a bylo vymalováno. Teď se ukazuje,že to byly liché myšlenky,ukazuje se,že za všechno může Melčák!!!!

vseznaleksenior ( 2. září 2009 13:22 )

Myslím že to není tak jednozančné..

ajaztassi ( 2. září 2009 13:01 )

Samozřejmě mu jde hlavně o jeho plat. Je to starý hlupák, kterému někdo našeptal, že zde je něco špatného, tak se toho chytil. Kdyby na to přišel sám, už dávno by podával stížnost. Vždyť jak dlouho se o předčasných volbách mluví? Zradil voliče, takže moc důvěryhodný není, chce se ještě zviditelnit, aby se mohl později chlubit, jak podpořil vládu, když zradil, jak zavařil předčasným volbám. Inu, chytrolínek, drží se uboze koryta. Už ví, že v novém parlamentě nemá co dělat.

vseznaleksenior ( 2. září 2009 12:52 )

Mělčák a MUDR Pohanka zradili voliše soc. dem... No jo, ale za cenu aby se to tady nějak udrželo..

vseznaleksenior ( 2. září 2009 12:51 )

Nenávidím Topolánka a celé ODS.. Ovšem tady to byla asi cesta spíše z krise ven, než že by uvedl do krise/ rehdy/..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa