Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fischer o volbách: Situaci musí řešit jiní

Jan Fischer
Jan Fischer  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
1. září 2009
20:08

Situaci po výroku Ústavního soudu o odkladu vyhlášení předčasných voleb musí podle premiéra Jana Fischera řešit především politici, nikoli jeho úřednický kabinet.

Premiér to řekl novinářům po příletu z Polska s tím, že rozhodnutí Ústavního soudu bere na vědomí.

"Samozřejmě je to složitá politická situace, ale je to v prvé řadě pro politiky, aby o ní jednali a hledali z ní východiska," řekl premiér. Zároveň ujistil, že administrativa a exekutiva budou fungovat dál.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek už vyzval všechny politické strany i prezidenta Václava Klause k jednání o nastalé situaci a k hledání možností, jak volby uspořádat v původním říjnovém termínu.

Šéf KDU-ČSL Cyril Svoboda naproti tomu vyzval politiky, aby jednali o vzniku politické vlády, která by nahradila úřednický kabinet.

evolucius ( 1. září 2009 22:03 )

To máte bohužel pravdu,ale já to myslel jako volání v zoufalé situaci,ve velmi zoufalé situaci...z čistě lidského hlediska...no na druhou stranu už mnohokráte se tu obcházela ústava pro daleko větší lumpárny...

vrba ( 1. září 2009 21:25 )

Právě nyní probíhají pře odborníků o ústavnosti či neústavnosti kroku ústavního soudu a vy přijdete s takovou naprosto totálně ústavě odporující iluzí. Jakými ústavními mechanismy byste chtěl tuto ideu naplnit? Nápad se hodnotit může jako nápad, ale nikoli jako realistický návrh. Je to iluze.

evolucius ( 1. září 2009 20:29 )

Pan Fischer by měl zůstat v roli premiera,při té bídě co panuje na zdejší Kocourkovské scéně je zatim nejpřijatelnější osoba,jen setřást ty vlčáky, zbavit se jejich dotírání a omezování pravomocí...trochu se jim postavit,ta neutrálnost neni cesta nastálo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa