Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vládnou nám už 100 dní: Blesk jim dává vysvědčení

Vládnou nám už 100 dní.
Vládnou nám už 100 dní.  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: jh, hof, bel - 
17. srpna 2009
06:39

Sto dní má za sebou úřednický kabinet statistika Jana Fischera. Období hájení tedy končí a dočasná vláda si zaslouží první vysvědčení. Blesk tedy premiéra i ministry oznámkoval.

Jak už to bývá, jsou v této vládní třídě šedé nenápadné myšky, což je u úřednického kabinetu správné. Většina jsou průměrní trojkaři. Najdou se tu ale i výtečníci a výtečnice, kteří zatím udělali spíš víc škody než užitku. Na jednu z nich dokonce nestačila ani známka pět.

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová

Sexuální dračice (přiznala zálibu v sexu) vymetla tolik lidí z ministerstva, až to rozčílilo i rozvážného premiéra. Nápadně sympatizuje s tzv. justiční mafií, prý ji řídí exministr Pavel Němec.

Výjimečná známka Blesku: 7

Premiér Jan Fischer

Ukázal se jako osobnost, zdárně dorazil předsednictví EU, nechal si sice vnutit sexuální dračici jako ministryni, ale proti její hlouposti se postavil. Lidé ho mají za 3. nejdůvěryhodnějšího politika.

Známka Blesku: 1

Ministr financí Eduard Janota

Zkušený pan Rozpočet se chová jako profík, počítá rostoucí díru ve státních financích a vždy jen bez politických vytáček předloží způsob jak ušetřit. Nedotknutelné nejsou ani sociální dávky či daně.

Známka Blesku: 1

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb

Pokračuje v silně rozporuplných krocích, které většina lidí nechápe. Nejvíc je rozčílil, když squaterům, kteří nelegálně obsadili vilu Milada, zprostředkoval za odměnu bydlení v centru Prahy.

Známka Blesku: 5

Ministr dopravy Gustáv Slamečka

Nemluví česky, a tak nerozumí vzkazům, že by jako ministr české vlády neměl mluvit cizí řečí (slovensky). Hříšníky z resortu, např. šéfa ŘSD, který má oslavu za 750 tisíc, si vždy pozve... a pochopí je.

Známka Blesku: 5

Ministr vnitra Martin Pecina

Rád se ukazuje u každé akce, která mu může zvýšit popularitu. Házení vajec na Paroubka nazval nacistickým napadáním, pak se omluvil, chtěl zakázat proplácení poplatků, ale rozmyslel si to...

Známka Blesku: 4

Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková

Už měsíc po jmenování čelila výzvám ČSSD i lidovců, aby byla odvolána kvůli podivnému slučování pojišťoven. Připravuje Česko na případnou pandemii mexické chřipky, snad dobře...

Známka Blesku: 2

Ministr zahraničí Jan Kohout

Uřízl si ostudu, když do poslední chvíle tvrdil, že Kanada nehodlá zavést Čechům víza a dokonce si to přisuzoval jako zásluhu. Pak se ukázalo, že mu to Kanaďané dopředu řekli, ale on diplomaticky mlžil.

Známka Blesku: 4

Ministryně školství Miroslava Kopicová – paní Nepopulární

Ministryně neustále lavíruje kolem státních maturit. Jednou je chce odložit a vyhovět ostře protestujícím studentům, pak zase na jejich zavedení příští rok trvá.

Známka Blesku: 3

Ministr životního prostředí Ladislav Miko

Doposud byl skoro neviditelný. Jeho chvíle možná přijde v září, kdy má předložit zprávu o stavu české přírody. Plus je, že státní program na zateplení otevřel více lidem.

Známka Blesku: 3

Ministr kultury Václav Riedlbauch

Zatím po něm není ani vidu ani slechu, asi je někde ve skrytu, rád, že přestál odhalení, jak v listopadu 1989 údajně jako šéf Národního divadla zakazoval hercům účast ve stávce.

Známka Blesku: 3

Ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka

Čím dál tím víc lidí je bez práce a ti by mu asi dobrou známku nedali, i když je v tom zřejmě nevinně. Naopak přilepšil chronicky nemocným dětem.

Známka Blesku: 3

Ministr obrany Martin Barták

Vyhlásil velké propouštění 4500 lidí z armády a tím úsporu 2 miliardy korun, aby mohl za 3,5 miliardy nakoupit transportní letouny. Snad to dělá zcela nezištně...

Známka Blesku: 3

Ministr pro evropské záležitosti Štefan Füle

Dojezd českého předsednictví EU zvládl. Ale před Bruselem, který by měl solidárně reagovat na zavedení kanadských víz pochopitelně také sklapnul podpatky.

Známka Blesku: 3

Ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský

Připravoval šrotovné, které ovšem prezident vetoval. Ostravští hutníci mu asi nepoděkují. Odmítl totiž dorovnání jejich mzdy, kterou jim zaměstnavatel snížil o 30 %.

Známka Blesku: 3

Ministr zemědělství Jakub Šebesta

Neprojevil se nijak výrazně ani tehdy, když zemědělci kvůli nízkým cenám mléka na konci června blokovali dálnice a jako rukojmí si tak vzali motoristy.

Známka Blesku: 3

Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška

Pořádně vyděsil rodiče i školy, když si vzpomněl, že i letní prázdniny by měly být klouzavé, aby si turistický průmysl přišel na víc peněz. Asi v něm zvítězil ten původní číšník.

Známka Blesku: 3

ondatra ( 17. srpna 2009 13:08 )

Nějaké personální změny by to ale chtělo.

ondatra ( 17. srpna 2009 13:05 )

který, jak tvrdí Blesk, "zdárně dorazil" předsednictví EU?

akrapaz ( 17. srpna 2009 12:00 )

Ti, co mají horší známku, než 3, jednoduše vyhodit z vlády a obsadit schopnými lidmi (pokud se tam ovšem ještě nějací najdou)

siroky11 ( 17. srpna 2009 10:24 )

a je teprve 3 měsíce u moci. Myslím si ale,že by měla naší důvěru a podporu získat. Zatím je to jediná vláda, které se jedná o to, aby to "svinstvo", co tu ODS vytvořilo odstranila a napravila.Je jasné, že se to neobejde bez nějakých "úsporných" opatřeních, která nás postihnou všechny,ale jde o to, pokud se trochu z toho ODSáckého hnusu vyhrabe, aby to opět (jako obvykle) příští vláda nerozfofrovala.Fandím této vládě a domnívám se, že právě tato, by měla "u moci" zůstat i nadále. Stranické vlády jenom vše rozkradou a prohýří!!!

quasimodo ( 17. srpna 2009 09:10 )

podvod, kaslete na hnupa

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa