Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jan Kraus hrozí odchodem z ČT! Kvůli Jacques s biomasou

Kateřina Jacques v pořadu Uvolněte se, prosím
Kateřina Jacques v pořadu Uvolněte se, prosím  (Autor: Reprofoto YouTube.com)
Autor: INT, šim - 
11. srpna 2009
15:59

Moderátor Jan Kraus (55) zuří a hrozí odchodem z ČT. Důvod? Televize prý zrušila opakování jednoho dílu jeho pořadu "Uvolněte se, prosím". Jedná se o ten s Kateřinou Jacques, která se pěkně ztrapnila - nevěděla, co je to biomasa.

 

"Jak se opakuje Uvolněte se v létě, tak jedna z repríz měla být Kateřina Jacques - na konci léta. Dostal jsem od dramaturgyně zprávu, že programové vedení České televize rozhodlo, že to nemůže jít. Se zdůvodněním neznámým," stěžoval si Jan Kaus v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Moderátor kvůli tomu pohrozil i odchodem, pokud by se prokázalo, že za stažením jsou politické tlaky. "Tohle na mě působí dojmem, jako kdyby v ČT začínal mít někdo politický zájmy. Pokud by se to dělo pravidelněji, tak z televize okamžitě odejdu, nebo bude muset odejít to vedení, který porušuje zákony," řekl moderátor do rádia.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha spojitost s blížícími se volbami vyloučil a rozhodnutí televize zdůvodnil malou sledovaností reprízovaného dílu.  „Ten pořad už viděl na našem webu a na youtube úplně každý. Na to by se už v TV nikdo nedíval,“ prohlásil mluvčí.

Kateřina Jacques byla u Krause v pořadu letos v dubnu. Její vystoupení dopadlo naprostým fiaskem. Když se jí Kraus zeptal, co je to ta biomasa, jenom koukala a nebyla schopna slova. Záznam dílu se stal okamžitě internetovým trhákem.

Jen na serveru youtube. com ho vidělo na půl milionu lidí, další miliony při dubnovém vysílání talk show v ČT a pak na jejích stránkách. Více diváků se na něj už ale v televizi asi nepodívá. Připomenout si ho můžete zde...

Předčasné volby 2009: Volební speciál

mango ( 12. srpna 2009 04:09 )

záznam s Kateřinou -biomasou, je jeden z nejlepších dílů, které jsem kdy viděl. Čt moc dobře ví, že díl by byl opět jeden z nejsledovanějších. Ale jsme v Čechách a jak moc budeme domokratický,nám určují "politici". Takže žádná sranda nebude.!!!Cenzura jak vyšitá!!20 let po revoluci

solochov ( 12. srpna 2009 01:02 )

SOUHLAS. Stejně už Káča nic nezachrání, naopak. A pokud ten díl zakážou, tím víc lidi popudí k tomu, aby si pořad vyhledali sami a bude kolovat na netu dál. Blbost je prostě věčná... A je vidět, jaké kvality mezi sebou zelení mají.

sety ( 11. srpna 2009 23:35 )

Nebo komu chce sloužit? Nechť se nechá překvapit vedení ČT, které si myslí že Biomasa Kačenka už nikoho nezajímá. Je to naopak velmi zajímavý studijní materiál, neboť Kačenka v tomto pořadu exceluje nejen svojí hloupostí, ale také pestrou škálou výrazů obličeje, které nenechají nikoho na pochybách o tom, kdo také může aspirovat na politické funkce a vhodně dokreslují Kačenčin intelektuální potenciál. Myslím, že národ se rád masochisticky pokochá výsledkem svých minulých volebních přehmatů...

spacir ( 11. srpna 2009 20:34 )

Pani Jacquesova se skutecne hodi spise do TV programu, nez do parlamentu. Ale jeste ji to zrejme nedoslo.

makmark ( 11. srpna 2009 20:10 )

nejde přece jen o Žak, tam byli i jiní a stejně zajímaví hostě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa