Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Marek Dalík: Byli jsme varováni, že nás bude sledovat ČSSD

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
7. srpna 2009
07:17

Čeští politici a podnikatelé, kteří byli vyfotografováni na kontroverzní "dovolené" v italském Toskánsku, věděli, že budou možná sledováni na přání ČSSD! Tvrdí to kamarád Mirka Topolánka Marek Dalík.

"Byli jsme předem varováni, že to je možné a že je to záměr sociální demokracie. Varovali nás dokonce někteří slušní lidé z ČSSD," uvedl Dalík v rozhovoru pro MF Dnes a naznačil, že za zakázkou na sledování stojí předseda sociální demokracie Jiří Paroubek, který tím pověřil advokáta Miroslava Janstu.

"Tu zakázku zadal jednomu vlivnému právníkovi, který má stamilionové zakázky od ministerstev. Ten právník na to najal bývalého šéfa zpravodajské služby, který si na to vzal své bývalé kolegy. Některé indicie naznačují, že se na tom podíleli i současní pracovníci tajné služby," prohlásil Dalík s tím, že nemá důkazy, ale všechny indicie o tom prý svědčí. Celá akce podle něj stála ČSSD 2,5 milionu korun.

375159:gallery:true:true

PR ředitel ČSSD Petr Dimun Dalíkova tvrzení odmítl a označil je jako lživá. "Mirek Topolánek a Marek Dalík se touto formou snaží odvést pozornost od povinnosti vysvětlit své majetkové poměry, od podezření z používání špinavých peněz a od podezření z kontaktů s lidmi napojenými na organizovaný zločin a od podezření ze zfalšování smlouvy na pronájem vily v Monte Argentariu," napsal v prohlášení pro média Dimun.

 

demiro ( 7. srpna 2009 15:09 )

Co to meles? Nauc se cesky, nikdo ti nerozumi.

demiro ( 7. srpna 2009 15:08 )

Pokud byli varováni, tak si měli dát pozor, ne? Jsou arogantní, samolibí a kašlou na voliče. Ten s těma gulama a pindíkem obzvláště.

omar ( 7. srpna 2009 14:41 )

Četl jsem toskánské nájemní smlouvy psané lámanou angličtinou Amatérismus ! Když už někdo dělá podvody, měl by alespoň postupovat jako profesionál. Inu jaký pán...

gevi ( 7. srpna 2009 13:54 )

sakra nedali pozor. Chybí jim to, co se nazývá "sociální inteligence". To znamená, že nejsou schopni posoudit, co je společensky únosné a co už se prostě nehodí. Pokud skutečně věděli o nějakém nebezpečí, tím více svědčí o jejich bohorovnosti, že se tam bezstarostně prohazovali. Kdybych byl čelným politikem, dávám si setsakra pozor na to, aby mě nikdo nemohl obvinit z něčeho nekalého.

hani ( 7. srpna 2009 13:50 )

Cekajte porodu pani Paroubkove! Musi mit srandu! To bude klass kdy porodi cernousku holku. Nebo od araba!!! Nikdo ne vi co bylo ve zkoumavke! Proc by Paroubek tak behal vedle? Divadlo jeste poperedu. Jana Topolankova ma odkosa. Ambitni mlady politik ne chce nic spolecneho z mafianami. Banda Tupola nahrabala penize. Noto j co? Do basy nikdo ne musi!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa