Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Nová strana TOP 09: Bohatý veterinář jí daroval 11 milionů!

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
24. července 2009
13:06

Nově založená strana exministra financí Miroslava Kalouska a exministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga TOP 09 zveřejnila seznam svých sponzorů. Vyplývá z něj, že se TOP 09 drží finančně nad vodou brněnský veterinář!

MVDr. Dušan Novotný z Brna totiž věnoval nové Kalouskově a Schwarzenbergově straně jako sponzorský dar celých 11 milionů korun. Strana zveřejnila i dalších 75 jmen osob a firem, které na její fungování přispěly. Celková částka je zatím 14,6 milionu korun.

"Prodal jsem několik firem a zvolil jsem tuto možnost," okomentoval finanční dar Novotný. Sponzoring podle svých slov považuje za nejlepší způsob, jak TOP 09 pomoci, aby se vříjnových volbách dostala do Sněmovny.

"Je to zámožný člověk, který se rozhodl podpořit demokracii a ideály TOP 09," řekl o brněnském veterináři a podnikateli Kalousek.

"Chci vás ujistit, že s vaším příspěvkem naložíme s péčí řádného hospodáře," ujistil na webu strany sponzory předseda TOP 09 a někdejší ministr zahraničí Schwarzenberg.

V tiskové zprávě Kalousek prohlásil, že TOP 09 je první politickou stranou, která "takto transparentně zveřejnila své dárce". Veřejný dohled nad financováním politických stran totiž prý TOP 09 pokládá za samozřejmou součást politické kultury.

 

Předčasné volby 2009: Volební speciál

gogo ( 25. července 2009 12:15 )

se jeví být kočkopsem, který pokud by náhodou prošel do sněmovny, se přilepí k vítězné straně u bude ji vydírat jako ODS bylo vydíráno Čunkem a Bursíkem ... Když si vzpomenu na Schwarzenberga jak si najal americké detektivy na vyčůraného Čunka, tak ještě dnes nevím zda se mám při té vzpomínce smát nebo brečet .... A ten má být v čele nové strany ! Švejku probuď se - Česko se zbláznilo ....

oldedek ( 25. července 2009 11:48 )

Počítám, že se asi příští týden zblázním, prodám barák a dám Kalouskovi, Šwarcenegrovi, Topolánkovi, Paroubkovi, Dráthovi nějakou pětku na přilepšení - maj to kluci s těma financema blbý. P.S. Další chudáci, politici, na které jsem zapomněl ať se přihlásí.. Jó a Šwarcenegrovi dám pětky dvě ať si taky někdy užije...

ravelli ( 25. července 2009 07:07 )

Zvlastni ,ze tady bulite ,ze nic nemate a pisete sem vase bankovni konta /jak muze mit nemajetny clovek bankovni konto ,to preci taky neni zdarma/,tak sakra makejte,a to ,ze jsi sama s detma je tvuj problem ,nemas si porizovat deti ,kdyz na to nemas prachy

warumfernet ( 24. července 2009 15:44 )

stačilo by tak 250 000,-Kč, jsem velmi chudý a živím 5 dětí a bydlíme v maringotce. Dělám 12 hodin denně, ale beru jenom 10 tisíc plus stravenky. číslo účtu 27- 515991411 / 100 Děkuji předem mnohokrát.

warumfernet ( 24. července 2009 15:09 )

vysolit křivulím z Práglu takový krópy??? Ty krópy, kerý ten blonďák z Brniska vysolil TOPanům z Práglu, byly asi nějaká betelná čórka a konópek z Brniska, si to tak zichruje u chlupatejch. TOPani si za to v Práglu udělají betelnó glgačku a na toho hňupa z Brniska hodí řádnej bobek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa