Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ombudsman Motejl měl autonehodu!

Otakar Motejl
Otakar Motejl  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, val - 
27. června 2009
13:01

V centru Brna v sobotu havaroval se svým služebním vozem veřejný ochránce práv Otakar Motejl. Při nehodě se lehce zranil v obličeji a na hrudi. Totožnost řidiče potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Podle dostupných informací Motejl v Kotlářské ulici narazil do sloupu veřejného osvětlení. Byl při vědomí a komunikoval s okolím. Stěžoval si na bolesti na hrudi.

Motejl byl na místě ošetřen a převezen lékaři do Fakultní nemocnice Brno.

Pro Motejla je to již třetí nehoda, když v roce 1999 jako ministr spravedlnosti narazil do reklamního poutače. Tenkrát utrpěl bolestivá pohmoždění hrudníku.

Poprvé havaroval v roce 1978 a to na hlavní silnici v Táboře kde srazil osmdesátiletého muže, který střet s vozem nepřežil. Motejl dostal za usmrcení muže roční podmínku, kterou mu ukončila amnestie prezidenta Gustáva Husáka.

djaba ( 28. června 2009 10:50 )

Nemívají lidé takového postavení svého řidiče ? Nvíc v jeho věku by to bylo i možná vhodné .

kajina ( 28. června 2009 09:58 )

Vždycky máte trefné příspěvky, dobře, že jste zpět v diskusi.

kajina ( 28. června 2009 09:56 )

Je to jeho třetí nehoda, při té první zabil člověka a dostal za to podmínku. Havaruje v pravidelných intervalech. Normálnímu důchodci v jeho letech a s jeho řidičskou minulostí dávno řidičák sebrali. Motelj by měl raději létat ...

kukuku ( 28. června 2009 07:29 )

V roce 1978 měl o 31 roků míň než dnes - tedy věk, ve kterém by příčinu havárie nikdo nehledal. Další 2 havárie jsou typu "vrazil do čehosi, nikoho nezranil" - o těch by nikdo neštěkl, kdyby to nebyl ombudsman.

kukuku ( 28. června 2009 07:23 )

Jsou staříci, kterým to ve vysokém věku myslí úplně normálně. O odebírání řidičáků musí rozhodovat doktor u konkrétního řidiče podle jeho aktuální kondice - ne puberťáci v internetové diskusi. O důchodcích neslyšívám, že způsobují havárie s pěti mrtvými cestou z diskotéky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa