Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drogy v domě Paroubkova přítele!

Autor: lac, pes - 
19. června 2009
10:00

Drogy v domě politika! V objektu bývalé továrny v Krupce na Teplicku, který z poloviny patří šéfovi ústecké ČSSD Petru Bendovi, pravé ruce Jiřího Paroubka, objevili policisté pěstírnu konopí. Zabavili 1400 rostlin marihuany a zatkli dva Vietnamce – 'dělníky', kteří se starali o provoz.

A jak skandál vysvětluje Paroubkův kamarád Benda? „Nevím, co bych k tomu řekl. Vietnamci to měli pronajaté dva měsíce,“ uvedl pouze. Později vydal prohlášení: „Areál je ve vlastnictví obchodní společnosti, ve které mám poloviční podíl. Neuzavírám s nájemci žádné smlouvy, na to je zde najatý správce, který má objekt na starosti.“

Ve smlouvě bylo podle něj uvedeno, že jde o skladování zboží, jehož zdroj není nelegální a je v souladu se zákony ČR.

Jenže tady jde o pověst i jeho 'nadřízeného'! Právě do čela kandidátky ČSSD v Ústeckém kraji se totiž chce postavit Jiří Paroubek (56). Včera ovšem na otázku, zda se ústecká organizace bude skandálem zabývat, neodpověděl.

Petr Benda se ale nepříjemným otázkám na stranické půdě nejspíš vyhne. Jednak jde o Paroubkova dobrého známého, jednak jako bohatý podnikatel je štědrým přispěvatelem do stranické pokladny.

Zatýkání v Bendově domě bylo dramatické. Jeden z Vietnamců prchal před policií a při pádu ze střechy se těžce zranil. „Oběma mužům ve věku 31 a 34 let policisté sdělili obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů,“ sdělila policejní mluvčí teplické policie Ilona Novotná. Zabavená marihuana bude zaslána na expertizu, která zjistí obsah omamné látky. Podle jeho výše lze přesněji určit, kolik by distributoři marihuany získali peněz. Podle odhadu jde nejméně o milion korun.

chmeldis ( 20. června 2009 09:47 )

že bude mít pasák doma vědeckou knihovnu.

chmeldis ( 20. června 2009 09:44 )

Tak se nezlob a běž si ubalit.

jenka ( 20. června 2009 05:42 )

Co s tím má společného Paroubek, ČSSD atd.? Volby a nic víc. Účel to splnilo, vyšetřování bude cíleno tak, jak to má vypadat. A možná, že bylo konopí pěstováno jen pro objevení, politické pošpinění a zlikvidování. Diskusní příspěvky zj. od Hani taky tomu nahrávají. Naposled jsem četla BLESK na zmanipulované články nejsem zvědavá. Volit budu koho já budu chtít. Vždycky jsem byla ochránce těch napadených.

petr11 ( 20. června 2009 05:02 )

Vždycky se objevují největší hnusárny zrovna před volbami. Tohle vše přihrává Kalouskovi a jemu podobných. Pěknej bordel v tom našem státě!!

syringa ( 20. června 2009 02:26 )

To kdyby se stalo v USA, tak soudruh Benda jde nadloho do jailu a navic mu stat zabavi veskery majetek a je jedno, zda to ma napsane jeho manzelka. Jenze v CR je bordel a socani si delaji co chteji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa