Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Premiérův syn v ohrožení?! Policie ho chrání před extremisty

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
12. června 2009
12:08

AKTUALIZOVÁNO: Policie od čtvrtka nepřetržitě hlídá dvacetiletého syna premiéra Jana Fischera a rodinu ministra vnitra Martina Peciny, který má dvě nezletilé děti. Jde prý o preventivní opatření, které souvisí s možnými útoky pravicových extremistů.

Uvedlo to páteční Právo a policie to na tiskové konferenci nepřímo potvrdila. Policisté mají podle deníku poznatky, podle nichž hrozí dětem obou členů kabinetu nebezpečí. Pecina listu řekl, že neví, zda případné riziko souvisí s nedávným zatýkáním neonacistů.

Náměstek policejního prezidenta Jiří Houba novinářům řekl, že jde o preventivní opatření. Policie podle něho předpokládá, že pravicová extremistická scéna se bude nadále radikalizovat.

"Tenhle zákrok určitě povede k tomu, že budou (extremisté) hledat nějaké způsoby, jak by na sebe ještě více upozornili. My musíme vycházet i z preventivních důvodů. Toto jsou preventivní opatření, která policie učinila," uvedl Houba. Podle ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachty mají policisté informace o tom, že zásah kriminalistů se extremistům nelíbí a že se snaží o zastrašování.

Konkrétní údaje příslušné orgány tají, deník Právo se odvolává na dobře informované zdroje, informaci ale deníku potvrdil jak premiér, tak ministr vnitra. "Když se dozvíte takovou informaci, že může být případně ohrožen rodinný příslušník, navíc dvacetiletý kluk, tak mě to samozřejmě v klidu nenechává," cituje Právo předsedu vlády.

Také Pecina podle listu uvedl, že je to pro něj osobně velmi nepříjemná záležitost, protože jde o děti školního věku. Rodinu chce prý co nejrychleji přestěhovat k sobě z Brna do Prahy.

"Jde o informace Služby kriminální policie a vyšetřování, na jejichž základě mi policejní prezident oznámil, že premiérovu a moji rodinu je třeba chránit," řekl ministr.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lo2f ( 12. června 2009 23:18 )

tu fotku vystavili novináři, když se tak zamyslíš

lo2f ( 12. června 2009 23:17 )

dej se vyšetřit

anasyi ( 12. června 2009 16:34 )

proto kricte po presidentovi,at ty kokoty zlincuje

anasyi ( 12. června 2009 16:32 )

ja jsem se taky stydela,proto jsem radsi odesla

anasyi ( 12. června 2009 16:31 )

cest jejich pamatce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa