Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Batůžkář Špidla: Nejbohatší politik Česka

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Karolina Brožová - 
5. června 2009
05:07

Kdyby na rohu v metru nastavil klobouk, možná byste mu do něj desetikorunu hodili. Levně vyhlížející oblečení, klíče na krku a batůžek. Seznamte se, to je nejbohatší politik Česka! Eurokomisař Vladimír Špidla, který si každý měsíc jen na platu přijde na 550 tisíc korun.

Blesk zastihl Špidlu, když si šel zaběhat do posilovny v Praze na Chodově. Jeho vášeň pro běh, kterou trápil ochranku už jako český premiér, je známa. „Aspoň chlapci měli kondičku, teď jsem si všiml, že hodně přibrali,“ řekl na adresu bodyguardů bývalý málo úspěšný český premiér Špidla už jako eurokomisař.

Teď žádnou ochranku nemá. A tak si po dřině v tělocvičně šel ještě předtím, než s batůžkem nastoupil do metra, v klidu bloumat do obchodního centra. Nic si nekoupil! Přitom si za svého působení ve vysokých politických funkcích v Česku a EU vydělal těžko uvěřitelných 46 milionů korun. Na peníze si zřejmě potrpí víc než na luxus a pohodlí. V Bruselu totiž odmítl bydlení ve vile a vzal zavděk třípokojovým bytem jen proto, že to má blízko do pětitisícihektarového lesa Foret de Soignes, kde denně běhá.

oldedek ( 5. června 2009 12:00 )

Prý je "..Špidla byl příliš slušný..." říkala tady někde v diskuzi nějaká paní - pamatujete jak se po jeho neschopnosti a tím spojeného vystrčení z vlády sám bez cizí pomoci vedral do EU a jak hrubiánsky vystrčil Teličku... Teď dělá šedou myš jak po ulicích Prahy tak v Bruselu... - je úplně na ho_vno...

paul ( 5. června 2009 11:53 )

PROTOŽE TAM NIC NEMÁŠ DEJ SI FRŤANA AŤTAM NĚCO MÁŠ

paul ( 5. června 2009 11:48 )

PROTOŽE TAM NIC NEMÁŠ DEJ SI FRŤANA AŤTAM ALESPOŇ NĚCO MÁŠ

vera51 ( 5. června 2009 11:26 )

Tak ted se nedivim ze jsme tolik miliard v minusu, kolik jich tam sedi a houno delaj a jen berou prachy.Jsou to jen hrabosi penez, nic vic.Nikdo z nich neudela pro obycejnoho cloveka nic.A my mame setrit, to by se jedn z nich po.ral

bleskomor ( 5. června 2009 09:42 )

nic jiného... Asi čeká, až dostane k platu příspěvek na ošacení... Každopádně na tom foto vypadá jako Hurvínek..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa