Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Berlusconi chce v Česku umístit ilegální přistěhovalce

Od Berlusconiho by se mohl Topolánek leccos přiučit – například nové gesto
Od Berlusconiho by se mohl Topolánek leccos přiučit – například nové gesto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rvs, INT - 
4. června 2009
13:53

Českou republiku možná čeká 'nucený přísun' ilegálních přistěhovalců, především z Afriky! Některé země EU se totiž snaží prosadit jejich 'přerozdělení' do všech členských států.

Přistěhovalci směřují hlavně do zemí u Středozemního moře, které jsou pro ně nejlépe dostupné - především do Itálie, Malty, Řecka a na Kypr. Italský premiér Silvio Berlusconi a francouzský eurokomisař Jacques Barrot se nyní snaží prosadit rozmístění 'ilegálů' po celé EU.

"Imigrace není jen italský problém, ale problém Evropy, kde musíme mít větší solidaritu," prohlásil Barrot. Situaci je podle něj nutné řešit co nejrychleji "Hodně ilegálních imigrantů zemřelo na moři, když se snažili dostat na břehy států EU. Ochranný systém některých států je pod obrovským tlakem, protože se do Unie snaží ilegálně dostat čím dál větší množství lidí," prohlásil.

Eurokomisař Barrot a italský premiér Berlusconi svolali na čtvrtek do Lucemburku radu evropských ministrů vnitra a spravedlnosti, která by se měla imigranty zabývat. Řídit ji má český ministr vnitra Martin Pecina a ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová.

Středomořské země nyní zadržují ilegální přistěhovalce v tzv. detenčních táborech, většinou velice přeplněných. Obyvatelé těchto zemí volají po vyřešení problému a politici se jim před volbami do Evropského parlamentu snaží vyhovět. "Současný stav se dá nazvat imigrantskou tragédií a je třeba, aby jí spolu s Maltou řešily i Francouzi a ostatní Evropané. Egoismus Evropy se musí změnit v solidaritu," prohlásil francouzský velvyslanec na Maltě.

Přerozdělování ilegálních imigrantů by nahrávalo i přijetí Lisabonské smlouvy, podle které by už o imigrační politice nerozhodovali vlády jednotlivých členských zemí EU, ale sama Unie.

babana ( 19. února 2015 18:01 )

A naše politická garnitura jim v tom ještě pomáhá, zmetci.

babana ( 19. února 2015 17:58 )

Ať si ty imigranty nacpe k sobě domů, na tohle nejsme v ČR zvědaví. Kde jakou svoloč odkudkoliv by sem cpali a naši politici, až na vyjimky, to ještě chtějí podporovat. Ať jde celá EU k čeru i s to imigrantskou svoločí. Nyní se mezi nimi můžou skrývat vraždící pošuci ISIS, tak ať senaše vláda vzpamatuje, že má chránit zájmy svých občanů a nevystavovat naše občany takovým hrozbám tím, že sem umožní natahat kde koho!

anasyi ( 7. června 2009 02:28 )

ja si osobne myslim,ze nez Berlusconi neco pronesl,ze chce ilegalni pristehovalce umistit v cesku,mel zvazit,jestli by nebyla vyhodnejsi a nejhospodarnejsi ekonomicka pomoc Africe.Pises,ze zijes v cizine,ja taky.Napis jak si se zaklimatizovala v jinem prostredi,u me se dostavovaly i deprese,ze jsme nevedeli co s nami bude.Tito lide jdou taky do neznameho prostredi,jine klima atd.Vsechno bude stat penize,dalsi otazkou je,jak je ceska republika pripravena to pripadne zdravotni problemy techto lidi,moznosti zloutenky typu pro CR nezname,infekce,prozatim skryte.Jde o to,jak bude fungovat imunitni system cechu na tuto zmenu,nebot i pro ne je to zmena.Spise by se melo jednat o podporu teto zeme odkud by byl prisun pristehovalcu.Nemuseli by opoustet svoji zem.Ja osobne bych radsi kazdy mesic investovala nejakou castku,ktera by sla na podporu ekonomiky tohoto statu,nez abych mela zloutenku neznameho typu.Ja si myslim,ze hodne cechu je proti a ja taky,i kdyz ziji jinde,ale mam v cechach rodice a vnuka

emabor ( 6. června 2009 13:49 )

Nechci se zastavat Italie ale ilegalni imigranti jsou problemem cele Evropske unie (do ktere se Cesko mimochodem strasne tesilo). Jsem Ceska ale jiz nekolik let ziji v zahranici a mam moznost srovnavat. Cesko je soucasti Evropske unie a proto se musi postavit celem nejenom k vyhodam ale i nevyhodam. Solidarita s ostatnimi zememi se mnohdy muze jevit nevyhodou. Ilegalni imigranti byli, jsou a budou, tento problem je zejmena problemem ekonomickym avsak ne pouze timto. Zabit je nemuzete, nechat je utopit urostred Stredozemniho more taky ne. Nebo by se vam snad libilo cachat se na plazi v Chorvatsku spolu s desitkami mrtvych tel? Nadsazka jiste ale jak daleko je pravde? Spolecne usili vsech clenskych stau EU o vyreseni stavajici situace a sjednoceni zakonu tykajicich se nelegalnich migrantu je resenim, investovat penize do mene vyspelych ekonomik kuprikladu v Africe je taktez resenim ale takoveto investive musi byt peclive zvazene aby nedoslo k vytvoreni zavislosti takoveto ekonomiky na hospodarske pomoci. Jen proto ze Cesko neni blizko more a nema okamzity problem s imigraci to neznamena ze to neni nas problem! Taktez, zatahovani problematiky romske mensiny v CR do tohoto clanku je prinejmensi znamkou inteligentni nedstatecnosti daneho jedince! Cesi stydte se za svou nenavist vuci mensinam, dokud se toto nezmeni, Cesko bude vzdycky jednou z druhoradych zemi jak v EU tak ve svete!

skeptik ( 5. června 2009 13:28 )

To je sice hezké, co vymyslel Berlusconi, ale jak dlouho by se to dalo praktikovat? Všichni Afričani by imigrovali do Evropy, ta, aby se nejevila jako sobecká by je přijala- Afrika se vylidní, ale kam se naskládají všichni v Evropě?? Je snad Evropa nafukovací??? JDE HLAVNĚ O PRAKTICKÝ PROBLÉM!!! Proč raději Evropa a další nepomůže zlepšit životní podmínky v Africe - pak by odsud neměli důvod utíkat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa