Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Náhubkový zákon míří před ústavní soud

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, oj - 
7. května 2009
16:29

Ústavní stížnost na takzvaný náhubkový zákon podepsalo 34 senátorů ze všech frakcí v horní komoře parlamentu.Už jednou zákon senátoři vrátili, ale byli poslanci přehlasováni. Nelíbí se jim trest pro novináře za zveřejnění odposlechů.

Navrhují zrušení zákazu zveřejňování informací o podezřelých a obviněných během trestního řízení. Zrušit by se pod nich měl také zákaz zveřejňování informací z policejních odposlechů. Návrh bude Ústavnímu soudu odeslán v pondělí, řekl místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL).

Návrh podepsal dvojnásobný počet senátorů, než je k podání Ústavnímu soudu třeba. Žádná předchozí ústavní stížnost podle Pitharta tolik podpisů neobsahovala. Za důležitější ale považuje to, že "jsou to podpisy ze všech uskupení, které v Senátu existují".

Senátoři v zákoně navrhují senátoři ponechat v souladu s původní vládní předlohou pouze zákaz zveřejnění osobních údajů obětí zločinů. Nadále má platit zejména v případě dětí a mladistvých. U dospělých se zákaz vztahuje na například na oběti kuplířství nebo násilných trestných činů.

siroky11 ( 7. května 2009 19:35 )

je ještě alespoň trochu spravedlnosti, tak Ústavní soud tento přiblblobendovský "náhubkový zákon" musí zákonitě zrušit! Něco tak hloupého a blbého můžou vymyslet jenom dobře placení povaleči v parlamentu, kteří si doposavad užívali až moc. Tento zákon má krýt především je samotné a Langrovi a Tolánkovi se to také moc hodilo "do krámu"! Jaké štěstí, že už jsou v hajzlu! Správně by se ještě měla rozpustit sněmovna, myslím, že v automobilce, nebo ve stavebnictví by se Ti lenoši uživili!

gogo ( 7. května 2009 17:22 )

kteří ho porodili ! Zbabělí, ješitní a s nečistým svědomím ! To bylo řačí jakou máme nyní svobodu tisku ! A když se dostali k moci tak již dostali echo od svých mafií, aby to poslední čeho se ještě mohli darebáci trochu bát bylo zlikvidováno ! A to se stalo ! Al Capone by jim blahopřál !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa