Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kdo budou noví ministři? Velvyslanec i číšník!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pes, ČTK - 
16. dubna 2009
14:54

DISKUZE: Statistik a nový premiér Jan Fischer si určil ještě týden na sestavení nové vlády. Zástupci stran podávali dveře s návrhy nových nestranických ministrů. ČSSD navrhla 6 jmen, ODS 5 a SZ 3. Podívejte se, jak může nová vláda vypadat!

Ministrem pro evropské záležitosti se pravděpodobně stane velvyslanec Štefan Füle (46). Ministrem zahraničí a místopředsedou vlády pak Jan Kohout (48). Oba vystudovali filozofickou fakultu UK a navrhla je ČSSD.

Ministrem vnitra bude na návrh ČSSD Martin Pecina (40), který vede Úřad na ochranu hospodářské soutěže. Ministrem průmyslu a obchodu se stane předseda Českého báňského úřadu Ivo Pěgřímek (navržený ČSSD) navržený (44). Zemědělství pravděpodobně svěří Jan Fischer do rukou vystudovanému vinaři Jakubovi Šebestovi (60, navržen ČSSD).

Čtěte také: Nejhorší politik Česka? Topolánek se dere nahoru!

Post ministra práce a sociálních věcí získá náměstek dosavadního ministra a právník Petr Šimerka (60, navržen ČSSD). Ministrem pro místní rozvoj může být bývalý číšník a hoteliér Rostislav Vondruška (48, navržen ČSSD).

Expertka na kulturní management Marta Smolíková (44) navržená SZ získá pravděpodobně ministerstvo kultury. Ve hře je ale ještě Horymír Kubíček navržený ODS.

Podobný souboj se odehrává o post ministra školství mezi náměstkem dosavadního ministra Jakubem Dürrem (navržený SZ) a Miroslavou Kopicovou (navržená ODS)

Budoucí ministr životního prostředí se jmenuje Ladislav Miko (48), který se v Bruselu stará o ochranu přírodních zdrojů a navrhla ho Strana zelených.

Ministerstvo dopravy dostane Gustáv Slamečka (navržen ODS). Ministerstvo financí bude spravovat Tomáš Uvíra (také navržen ODS).

Pokud se opravdu rozhodne Jan Fischer obsadit ministerská křesla takto, uspěje se svými návrhy hlavně ČSSD.

Diskutujte: Co si myslíte o nových ministrech?

istyl ( 16. dubna 2009 16:10 )

to, co tady levice udělala za bordel, nemá komentáře....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa