Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Protikrizový balík: Šrotovné 30 tisíc a dalších 6 změn!

Jiří Paroubek se dnes ve sněmovně stále usmívá. Jen, když má svůj plamenný projev, zamračí mravokárné obočí a dělá dojem skály, kterou nikdo "nehne".
Jiří Paroubek se dnes ve sněmovně stále usmívá. Jen, když má svůj plamenný projev, zamračí mravokárné obočí a dělá dojem skály, kterou nikdo "nehne".  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: pes - 
8. dubna 2009
17:42

AKTUALIZOVÁNO, DISKUZE: Odstupující Topolánkova vláda se dohodla s ČSSD na balíku sedmi protikrizových opatření přechodné úřednické vlády. Změny budou platit do konce roku 2010. Prošlo i šrotovné!

Společný balík obsahuje 7 změn. Kupodivu jsou to právě ty, kvůli kterým si vláda s opozicí nejvíce vjížděly do vlasů. Informaci přinesla internetová verze MF Dnes.

Co balík protikrizových opatření obsahuje?

1) Slevy na odvodech za sociálním pojištění pro zaměstnavatele

2) Novela insolvenčního zákona

3) Zrychlené odpisy pro podnikatele

4) Šrotovné až 30 tisíc Kč na auto do 500 tisíc

5) Šestiměsíční podpora v nezaměstnanosti pro lidi do 50 let, první dva měsíce 80% původního příjmu, později 55%

6) Zvýšení slev na dani za dítě nad 11 tisíc korun

7) Zvýšení přídavků na děti o 50 Kč

Co se týče šrotovného, které potěší každého motoristu, zůstává podmínka, že se majitel musí zbavit auta staršího deseti let, upřesnil pro internetovou verzi MF Dnes Bohuslav Sobotka.

Všechna opatření budou platit do konce roku 2010, ale již nyní budí ze sna některé ekonomy.

"Část opatření je rozumných, jiná ale naprosto zbytečně zatíží státní finance. Tento kompromis je bohužel daň na politickou nestabilitu," komentoval výsledek pro internetovou verzi MF Dnes hlavní analytik společnosti Patria Finance David Marek.


Diskutujte: Co říkáte na právě dohodnutý protikrizový balíček?

swmaurice ( 9. dubna 2009 14:40 )

"Jelikož klesla poptávka" ... A víte proč klesla poptávka??? Kdo ty vaše auta kupuje??? Poptávka klesla podle Vás proto, protože se přestalo vyrábět? Nebo za to snad můžou úsporné klausovy balíčky, čimž celá Česká republika přestala kupovat nová auta a dovedla tak do potíží několik světových automobilek?

lipno ( 9. dubna 2009 08:59 )

doufám, že těmto vydobytkům ODS bude jednou pro vždy konec . by lépe znělo doufám, že těmto dobytkům z ODS bude jednou pro vždy konec .

lipno ( 9. dubna 2009 08:56 )

doufám, že těmto vydobytkům ODS bude jednou pro vždy konec . by lépe znělo doufám, že těmto dobytkům ODS bude jednou pro vždy konec .

lipno ( 9. dubna 2009 08:25 )

proč můžete podporovat i cizinu? Další důkaz tuposti českých politiků!

dolli ( 9. dubna 2009 07:56 )

Nějak tomu nerozumím. Když se zbavím auta staršího 10 let, tak dostanu 30 tis. ale musím si koupit nové auto? No a kde vezmu ten zbytek peněz? Kdybych je měl tak už si nové auto koupím dávno a na nějaké šrotovné nečekám. To se asi budu muset na zbytek peněz zadlužit. Zřejmě budu dál jezdit starou šunkou, dluhy na auto v dnešní době nejsou ta správná jistota.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa