Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co se Topolánkově vládě nepovedlo: Problémy v 10 bodech

Mirek Topolánek vyplazoval na reportéra Blesku jazyk
Mirek Topolánek vyplazoval na reportéra Blesku jazyk  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: hnz - 
30. března 2009
21:52

Odstupující Vláda vydala seznam sedmnácti svých největších úspěchů. Zde je ale deset věcí, kterými by se naopak vláda moc chlubit neměla. A to doma i za humny...

PŘEBĚHLÍCI – prvním pochybným krokem poslední Topolánkovy vlády bylo, že vznikla na základě hlasů přeběhlíků z ČSSD Melčáka a Pohanky. Mirek Topolánek si asi nakonec oddychl, že to „tak nějak“ prošlo, Jiří Paroubek ale označoval tyto dva poslance za zrádce a vládu na nich postavenou slušně řečeno za „pochybnou“.

POPLATKY - Topolánek slíbil, že nezavede finační spoluúčast pacienta-hned po volbách je zavedena (akci vede Tomáš Julínek) – lež o regulačních poplatcích. Podle některých médiích je to nejtvrdší zavedení spoluúčasti v Evropě. Až 75 % lidí takovou reformu nechtělo.

FAKULTNÍ NEMOCNICE – Julínek je natvrdo odebere akademické obci, zavádí zisk a umožní kdykoliv její privatizaci. Tvoří „tržní zdravotnictví“. Topolánek lže ve Sněmovně – že bylo vše s akademickou obcí projednáno a odsouhlaseno.

PROHRANÉ KRAJSKÉ VOLBY – ČSSD vyhraje volby do krajů, a to i díky zdravotní reformě – všichni chtějí hlavu Julínka, nakonec i spolustraníci – Topolánek ale vyhlašuje, že v reformách ještě přitvrdí. Vláda ztrácí posty hejtmanů a vliv v krajích naplno přebírá ČSSD s podporou komunistů.

RADAR
– Kvůli umístění radaru americké protiraketové obrany byl původně osloven ještě Jiří Paroubek. Konkrétní vyjednávání bylo už na Mirku Topolánkovi. Radar Brdech od začátku provází pochyby (nejsou tím myšleny pochyby komunistů, protože ti by měli pochybnosti i o „americké krabičce zápalek“…). Mnoho občanů si radar na území naší republiky nepřeje, vláda za ním ovšem pevně stojí a na názor občanů o takto důležité věci zřejmě už nebude brán zřetel.

ENTROPA – hned na úvod předsednictví ČR v Evropské unii přichází trapas. Plastika Davida Černého zvaná Entropa. Zmocněnec pro evropské záležitosti Alexandr Vodra do poslední chvíle nevěděl, že Černý chystá podvod. Entropu netvořilo mnoho evropských umělců dohromady, ale on sám jen s několika kolegy. Několik zemí ze urazilo, například Bulharsko, které bylo ztvárněno jako turecké záchodky. Vondra nejdříve hlásá o boření zdí jako je cenzura a podobně, nakonec se z toho ale málem zhroutí a všem se omlouvá. Bohužel, omlouvá se i David Černý. Evropa se jen směje.

DAŇOVÉ PŘIZNÁNÍ
– přiznávání daní u nás není vskutku jednoduché. Vláda před volbami slíbila, že tento všemi neoblíbený leč povinný počin zjednoduší, že bude celé daňové přiznání na jednom formuláři, ale nic z toho se zatím neděje.

SKANDÁL JMÉNEM DALÍK
– vláda v čele s Mirkem Topolánkem v čel zažila skandálů víc, ale zatím posledním a dosti výživným je kauza kolem osoby premiérova poradce Marka Dalíka. Ten z moci své osoby chtěl ovlivnit média v tom, co se v nich objeví či neobjeví. Konkrétně přesvědčoval různými „prostředky“ jednoho z redaktorů ČT, aby stáhl reportáž, kterou natáčel v kuloárech Poslanecké sněmovny a která se týkala trestního stíhání poslance Wolfa. Krátce, po této aféře byl odsouhlasen zákon, který zakazuje kamery v kuloárech sněmovny.

SPORY S PREZIDENTEM KLAUSEM
– vzájemné nesympatie prezidenta Václava Klause a premiéra Topolánka jsou známé. Ovšem jeden z největších trumgů vytáhl mIrek Topolánek, když nedávno prohlásil, že poslední prezidentská vláda byla zmanipulovaná. Tím už asi prezidenta totálně znechutil a lze odhadovat, že Klaus – když nebude muset – rozhodně nijak Topolánkovi pomáhat nebude, možná mu i trochu bude "zatápět".

PÁD VLÁDY
– vládě se 24. 3. 2009 nedostalo důvěry od sněmovny, padla v poměru hlasování 96:101. Poslední neúspěch Topolánkova kabinetu, který se vůbec nehodí v době, kdy je Česká republika v polovině svého předsednictví EU a řeší hospodářskou krizi. V Evropě zavládne nedůvěra v ČR.

bobina ( 31. března 2009 17:46 )

z diskuze na Novinkách,to by čuměla jak na jejího guru naházeli špínu! Bohužel je to pravda a je škoda,že si to lidé jako ta paní z Novinek paní Hana Míčková neuvědomují! Jsou to vygumované palice které melou stále stejnou naučenou řeč! Za všechno může Paroubek a komunisti!

bigjan ( 31. března 2009 17:35 )

je to ale dost chabé vysvětlení,předpokládám,že jsou to vaše stěžejní body hodnocení té demokracie,dnes sice k volbám jít nemusí nikdo,ale stejně,koho volit?of,potažmo z rudých modrá frakce obč.demokr.?strany tu za několik svých období,kdy byla u kormidla rozj...a a pomohla rozkrást víc než komanči za čtyřicet let své vlády,když zcela odbočím,těším se na ev.nové volby,ačkoliv to bude stát zase balík,ale jepice v čele strany zelených snad bude mít opravdu malou životnost s celou stranou a snad se nedostanou zpět.

siroky11 ( 31. března 2009 16:41 )

No teda, ty vypadáš - děláš nám jenom ostudu! Takového představitele státu odmítám a stydím se za něho. Je ostuda tohoto státu. Takto se chová politik???

denda04 ( 31. března 2009 15:45 )

fotce je jak debilek

hani ( 31. března 2009 11:32 )

Muzu a chci dodat jeste. Topolanek a I. Langer jsou bandito - ulupili 564 mln v roce 2007, T. Julinek ridi krvavy bizness v nemocnice Bohunice, Brno. One jsou bandito a mafiane jako sicilijska mafie. Policie a lekari moc boji reknut slovicko. Protoze jsou eleksir doktora-zabijaky Robeka z Brna, muze zabit nebo udelat cloveka moc nemocnym. Hlavne odebrat pamet a svobodu. Jako delali Stalin a Hitler. Kdy ne vis pravdy ne mas svobody. Nas kupuji na hezke slovicka a oklamat jak chteji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa