Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubek: Videoklip ODS je ubohost!

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
29. března 2009
11:56

Videoklip, v němž ODS přirovnává úterní vyslovení nedůvěry vládě Mirka Topolánka (ODS) mnichovskému diktátu ze září 1938 označil předseda ČSSD Jiří Paroubek za ubohost.

Zdůraznil, že na rozdíl od Mnichova v úterý poslanci vyslovili vládě demokraticky nedůvěru. Klip ODS zveřejnila na na serveru YouTube video, Česko bylo v minulosti několikrát "zrazeno a poraženo" a "takovou porážku" zažívá i nyní, zní komentář k videu. ODS nesdělila, kdo kontroverzní video vymyslel, ani ho nechce dále komentovat.

Video najdete zde.

Mezi ministry, kteří by mohli odejít, jmenoval Paroubek kromě ministra vnitra Ivana Langera (ODS) i vicepremiéry Martina Bursíka (SZ), Vlastu Parkanovou (KDU-ČSL) a ministra školství Ondřeje Lišku (SZ).

Paroubek nyní také zveřejnil výzkum, který jeho strana nechala vypracovat u agentury STEM a podle něhož je 56 procent občanů spokojeno s vyslovením nedůvěry vládě. Dvě třetiny populace souhlasí podle průzkumu se vznikem vlády úředníků či odborníků. Tři čtvrtiny se vyslovili pro odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké a 63 procent respondentů průzkumu, na kterém se podílelo celkem 1065 dotazovaných, souhlasí s ČSSD, že by měl být odvolán ministr vnitra Langer.

Tři čtvrtiny voličů si přejí předčasné volby, šanci skládat vládu by neměl premiér v demisi Mirek Topolánek podle 60 procent lidí, citovat Paroubek výsledky průzkumu.

swiss111 ( 29. března 2009 19:53 )

ktery budou horko tezko splacet dalsi generace. To jsou poze hola fakta a jakekoliv jine tvtzeni je sprosta lez.

gogo ( 29. března 2009 16:38 )

A tento videoklip je toho důkazem. Demagogie a namyšlenost vesmírných rozměrů. Přirovnávat Mnichov k pádu této party kamarádů z mokré čtvrti to chce teda sebenamyšlenosti horu ! A pan Topfer by se měl stydět za to, že takový paskvil komentoval. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.. Ale tato je hodně falešná ...

siroky11 ( 29. března 2009 13:07 )

Česko nezažívá zradu a pád, jak ta zkorumpovaná kobyla ODS kolem sebe kope. Krach a pád zažívá pouze ona, ale rozhodně ne Česko. Pro Česko je to osvobození od modré diktatury a vykořisťování ! Opravdu nepochopitelné, jak je ten Topolánek prolhaný a prostě nemůže pochopit, že v tomto státu vše zboural. Už několikráte sestavoval vládu a kam to vždy vede? Za to by měl být trestně odpovědný!

spelec5 ( 29. března 2009 13:05 )

Pche a jaká ? S kým ? Modrej oranžovej - jedna banda prospěchářů !!!!! Jedni se zašťiťují podnikateli a střední vrstvou - druzí střední vrstvou a obyčejnými lidmi a oboum nejde o nic jiného jak si na korytech nahrabat co nejvíce a uniká jim, kdo je dostal do vedení - obyčejní lidé. Naházet je do vody šmejdy proradný !!!!!

sharp ( 29. března 2009 12:42 )

Žádný Mnichovský diktát, ale uraženost ODS. Vždyť ODS si myslí, že je jedinou a nejlepší stranou ve státě, tak jak to kdysi tvrdila KSČ. Nadělali tady spoustu zvěrstva, možná ještě většího než KSČ. Topolánek neumí sestavit už nic, žádný představitel ODS. Jsou to všechno prospěcháři a zkorumpovaní lidé. A dokud bude Paroubek předsedou ČSSD a bude za ni jednat, pak to tady u nás vidím špatně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa