Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rusko nám hrozí sankcemi

Dmitrij Medveděv
Dmitrij Medveděv  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: INT - 
27. ledna 2009
07:42

Česku a dalším zemím vyvážejícím zbraně a další vojenskou techniku do Gruzie hrozí ekonomické sankce Ruska. Zprávu přinesl server aktualne.cz.

Vyplývá to z výnosu ruského prezidenta Dmitrije Medveděva, který Moskva zveřejnila minulý týden.

Existence ruského dokumentu byla známa, až nyní však vychází najevo přesná formulace a fakt, že se vztahuje přímo k nedávnému gruzínskému konfliktu.

"V případě, že budou zjištěna fakta o dodávkách výzbroje Gruzii cizími státy nebo zahraničními organizacemi a občany nebo občany bez státní příslušnosti trvale pobývajícími na území cizí země, kteréžto (dodávky) vedou k destabilizaci regionu, je vláda Ruské federace povinna předložit návrhy na uplatnění zvláštních ekonomických opatření vůči nim," uvádí se podle serveru aktualne.cz v dokumentu.

kibic ( 27. ledna 2009 10:15 )

jj, souhlasim, ze by se amici posrali. na druhou stranu rusko by to taky nemelo az tak moc prehanet. ale buhvi kde je pravda

spelec5 ( 27. ledna 2009 09:26 )

Ani se Rusku nedivím, že si brání své teritorium před rozlézáním a drzostí USA, kdyby si Rusové zřizovali základny nebo dováželi zbraně do okolních států kolem USA, ak by se amíci posrali do vrcchu - dělají to dobře a naši kašpárci ve vládě by si měli co to znamená když se zastaví plyn nebo ropa !!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa