Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ministři EU si na Moravě pořádně užívají

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
23. ledna 2009
11:10

Diskuze: V Luhačovicích si na neformálním setkání uživají evropští ministři práce a sociálních věcí pověstnou moravskou pohostinost. Nechyběl alkohol, jitrnice ani masáže.

Jitrnice, ovar, pravou valašskou kyselici, moravská vína, slivovici i hruškovici z vizovické likérky, ale i šunku, nejrůznější druhy sýrů, sladkostí či mezinárodní jídla. To vše ochutnali ministři práce a sociálních věcí, delegáti a eurokomisař Vladimír Špidla při svém setkání.

Do města přijeli ve čtvrtek odpoledne a opustí jej v sobotu okolo poledne.

"Co bylo zajímavé, že podle požadavku z úřadu vlády jsme pro ministry připravili vlastní salonek, a ti ostatní se měli stravovat v levém křídle. Už při obědě však salonek zůstal prázdný a všichni seděli společně," řekl novinářům generální ředitel společnosti Lázně Luhačovice Josef Krůžela.

Pravé moravské pochutiny se podávaly při čtvrtečním večeru, jejž organizátoři pojali jako pravou moravskou veselici. Krůžela uvedl, že společnosti dalo hodně práce přesvědčit příslušné úřady, že právě takový večerní program je pro vzácné hosty to nejlepší, jak jim Moravu přiblížit. "Večer dopadl nad očekávání, všemi přijat spontánně dobře," podotkl. Akce, jež byla plánovaná do 23:00, prý nakonec skončila několik hodin po půlnoci.

Ve volných chvílích řada hostů využila služeb lázní a zašla si do bazénu či na masáže.

Diskutujte: Seškrtají nám sociální dávky, aby mohli zopakovat svoje moravské hody?

petrs ( 23. ledna 2009 11:41 )

mam radost z toho ze se kluci maji dobre, z pohodli se o cizich rozhoduje urcite nejlip.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa