Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Za rozcvičku s Klausem padl v ČT trest!

Autor: jos, INT - 
6. ledna 2009
10:14

VIDEO: Česká televize ukázala prezidenta, jak se rozcvičuje před novoročním projevem. Klause to rozčílilo a chtěl okamžitou omluvu. Trest za odvysílanou reportáž ale padne i v samotné ČT.

Příspěvek beze slov, podkreslený hudbou, zachycuje Václava Klause, jak mává rukama a hýbe se v kolenou... Prezidenta i jeho kancelář odvysílání tohoto záběru vytočilo!

"Vnímáme to jako zneužití neoficiálních záznamů, které vstupují do soukromí člověka, jinými slovy jako neetickou hru na skrytou kameru," řekl Lidovým novinám prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Za to Václav Klaus očekává omluvu.

Šéfredaktor zpravodajství ČT Michal Petrov podle sereveru lidovky.cz považuje odvysílání záběrů za hrubou chybu dramaturga pořadu Ondřeje Neumanna.

270964:gallery:true:true

Video totiž bylo pořízeno mimo rámec oficiálně dohodnutého natáčení a do vysílání je neschválil šéfredaktor ani ředitel zpravodajství.

VIDEO KLAUSOVY ROZCVIČKY NAJDETE ZDE!

Neumann se ale brání a tvrdí, že záběry nesnížily Klausovu důstojnost. "Ondřeje Neumanna velice mrzí, že se záběry pana prezidenta dotkly, protože záměrem rozhodně nebylo hlavu státu zesměšnit či ho ukázat v negativním světle, ale naopak nechat diváka nahlédnout do zákulisí příprav jednoho z nejsledovanějších projevů a ukázat prezidenta jako člověka z masa a kostí, který proživá přípravu stejně jako kdokoliv jiný včetně trémy, vzkázal Neumann přes mluvčího ČT.

Šéfredaktor Petrov je přesto "rozhodnut vyvodit z neetického jednání a porušení pravidel důsledky". Ondřej Neumann tak má být podle serveru lidovky.cz potrestán "podle vnitřních pravidel ČT" .

vajktor ( 7. ledna 2009 10:48 )

V roku 2007 mali v Maďarsku podobnú situáciu keď Gyurcsány tancoval. Jemu sa to vtedy tiež až tak nepáčilo ale aby to cenzuroval to nikoho ani nenapadlo a už teraz sa na tom zabáva aj on. Pritom jeho tanec už má na internete rôzne verzie: Rockovú , Cigánsku,Dance.... Takže hanba pre ČT keď trestá za toto. Gyurcsányov Tanec: http://www.youtube.com/watch?v=KF_SwJvZBrs

drobek ( 7. ledna 2009 10:09 )

Tohoto prezidenta v úctě???Hahahahaha,pochybně zvolený,úplatky a vyhrožování, to měl možnost každý vidět živě .O jeho působení v 90. letech raději nic,páč by mě trefila pepka.

bardotka ( 7. ledna 2009 07:46 )

Nic není směšnějšího, než ješitný a nejchytřejší stařík pod sluncem.

felicita ( 6. ledna 2009 19:50 )

Je to hruza co delaji media a jakym zpusobem se snazi zlikvidovat pana prezidenta, ktery se snazi zachranit nasi zemi pred hroznou diktaturou evropskych tyranu jako byl Hitler (dnes Sarkozy). Pane prezidente, drzim Vam palce. Je to stejna medialni kampan jako proti kazdemu politikovi, ktery se odvazi rict pravdu. Vlastizradna media jsou hodne trapna.

bobina ( 6. ledna 2009 15:21 )

Ahoj šukine,zdraví tě Prudič! Holky si změnily nicky a beruška píše občas do jiných diskuzí. Je pravda,že bulvární diskuze se zvrtly pod vedením pár lidí ve vulgární a nechutné bojiště!Zdravím!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa