Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Livia Klausová nakupovala na vánočním bazaru dárky pod stromeček

Livia Klausová
Livia Klausová  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2008
15:29

V pestré tržiště se dnes proměnily prostory pražského hotelu Hilton. Asociace manželek diplomatů tu uspořádala již tradiční charitativní vánoční bazar.

 

Každá země, která má v Česku své zastoupení, na něm prodává produkty typické pro svou zemi.

Vánoční bazar dopoledne zahájila manželka prezidenta republiky Livia Klausová. "Tento bazar má za sebou více než desetiletí," řekla Klausová, která nevynechala ani jeden rok. "Pro mě je to krásný začátek Vánoc a samozřejmě i příležitost, jak nemuset chodit po obchodech a nakoupit vánoční dárečky pro rodinu a přátele," dodala.

Pestrá nabídka zboží ze všech koutů světa přilákala řadu lidí. Například u indonéského stánku se daly koupit perly, Portugalsko nabízelo svá vína, Kanada javorový sirup a Rusko se předvedlo i tanečním vystoupením. Bazar trvá pouze jeden den a už před zahájením se tvořily dlouhé fronty lidí na vstupenky, které byly slosovatelné. Hlavní cenou, kterou sponzorovalo Mexiko, byl LCD televizor.

Letos poprvé se na vánočním bazaru kromě stánků 48 různých zemí objevily také stánky osmi charitativních organizací. U každého se první dáma zastavila a způsobila pořádný rozruch. Od všech si odnesla alespoň nějakou maličkost. "Kupuju dárky nejen pod stromeček, ale i praktické, třeba ajvar," prozradila.
Livii Klausovou letos prý také nadchly prezentace zemí v jejich stáncích. "Každý rok se to obměňuje a jsou to nádherné věci, které tam vidíte," poznamenala první dáma, která očekává, že letošní vánoční bazar bude alespoň stejně úspěšný jako loni. Výtěžek putuje různým charitativním organizacím v Česku, které si jednotlivé země většinou samy vyberou.

Video se připravuje ...
Další videa