Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nového poslance za KSČM vyšetřuje policie!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: op - 
18. listopadu 2008
18:10

Kriminalisté už téměř rok vyšetřují novopečeného poslance za KSČM a starostu Ivančic na Brněnsku Vojtěcha Adama (58).

Ten složil poslanecký slib 25.října poté, co komunistická poslankyně Marta Bayerová vyhrála senátní volby na Znojemsku a stala se senátorkou.
Adam je s dalšími ivančickými radními podezřelý ze zjevně nevýhodného pronájmu městského areálu Knížecí les v Neslovicích.

Nájemce za roční nájem odvádí do městské kasy asi 65 tisíc korun! Zastupitelé loni v září ale konstatovali, že by město mělo dostávat tržní nájemné 1,3 milionu korun ročně.

Tento návrh však nájemce nepřijal, přestože loni v červnu městu sám nabídl roční nájem 1,2 milionu korun. Ústní nabídka byla účelová, neboť radnice tehdy jednala o prodeji areálu jinému zájemci za 4,5 milionu.

A škoda způsobená nevýhodným pronájmem se mezitím vyšplhala na více než 6 milionů korun! Policie proto Adama a další ivančické radní podezírá z porušení povinností při správě cizího majetku a ze zneužití pravomoci veřejného činitele. V případě obvinění jim hrozí až osm let vězení.

Starosta si letos v létě stěžoval na podjatost vyšetřovatele. Stížnost však státní zástupce zamítl.

Těsně před krajskými volbami, v nichž Adam kandidoval za KSČM na hejtmana, si poslanec opět stěžoval státnímu zástupci. „Podávali jsme stížnost na průtahy v řízení a na nekorektní policejní vyšetřování,“ upřesnil Blesku novopečený poslanec Vojtěch Adam.

Video se připravuje ...
Další videa