Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zeman o emotivních chvílích v nemocnici: Bál jsem se. Odejde v rakvi, nebo do LDN, říkali

Aktualizováno -
15. ledna 2023
13:28
Autor: simao, for - 
15. ledna 2023
12:27

Miloš Zeman se v pořadu S prezidentem v Lánech pozastavil nad emotivními chvílemi, kdy byl převezen do nemocnice a jeho manželka Ivana a dcera Kateřina ho držely za ruku. Bál se, přiznal prezident. Ačkoliv si nepřipouštěl, že skutečně umře. Cítil, že je situace vážná, ale ne zoufalá, i když prý zaslechl, že o něm v nemocnici řekli, že odejde v rakvi, nebo do LDN. V další části pořadu zavzpomínal i na svou virózu u korunovačních klenotů.

Zeman se v pořadu S prezidentem v Lánech dostal také k tomu, jak během svého mandátu skončil v nemocnici. „Ano, bál jsem se,“ řekl ke snímku, kde je vidět jeho žena Ivana a manželka Kateřina v Ústřední vojenské nemocnici.

„Dokonce si vzpomínám, jak to bylo. V nemocnici v pokoji byla tma, pološero. Žena i dcera mě držely za ruku a chvíli jsme mlčeli, a bylo tak proto, že pan profesor Zavoral, on to popírá, abych byl objektivní, ale říkal to údajně i Andreji Babišovi. Řekl: on odsud odejde buď v rakvi, nebo do LDN,“  poznamenal Zeman. 

„Drželi mě za pravou ruku a mlčeli jsme, protože někdy mlčení je více, než dlouhý proslov,“ dodal Zeman.

„Já jsem si nepřipouštěl, že umřu. Na to jsem příliš velký životní optimista, ale ano, cítil jsem, že situace je vážná, ale nikoliv zoufalá,“ řekl na dotaz, zdali se bál smrti.

„Když člověk prožije tak dlouhý a víceméně úspěšný život jako já, je mu 78. Rád bych se dožil alespoň 80, tak už smrt berete jako přirozený konec života, jako tečku. Jako dunění bubnů chcete-li, aby to skončilo jako symfonie. Nu a já upřímně řečeno, ač jsem pokřtěný římský katolík - dokonce biřmovaný - a jsem tolerantní ateista, tak nevěřím v posmrtný život. Budu mile překvapený když se zmýlím, ale nevěřím v něj. Myslím si, že se jako každý postupně rozložím nebo mě spálí a pohnojí se nějaká louka nebo zahrádka,“ poznamenal Zeman.

Zeman o viróze: Nebyl jsem opilý, ale nemocný

Zeman se však vrátil i ke kauze korunovačních klenotů a své viróze. „To je jeden z mýtů našich milovaných novinářů. Měl jsem tehdy opravdu virózu, měl jsem 39 stupňů a říkal jsem, že nepůjdu na otevírání hradních klenotů. No a protože hradních klíčníků je sedm a prezident je první a kdybych tam nebyl, tak se tam klenotnice neotevře, protože je 7 zámků, tak is těm i39 stupni jsem se dostavil, opíral jsem se o stěnu, dával jsem si takhle ruku k obličeji, špatně jsem sedal, špatně jsem chodil. No a brzo jsem se uzdravil,“ bránil se i po letech Zeman.

„Zatímco paní Miroslava Němcová tvrdila, že jsem opilý, tak jak zde přítomný předsea Senátu Štech tak zde přítomný kandidát Duka potvrdili, že jsem byl střízlivý. Co chcete víc?“ dodal prezident.

lokii ( 15. ledna 2023 22:11 )

Jsem tak rada, ze take nekdy nekdo napise o panu prezidentovi neco hezkeho. Tech nenavistnych komentaru je tolik - myslim, ze si to nezaslouzi. kdyz byl udajne u odemykani korunovanich klenotu opily, tak jsem se snazila svym kamaradum vysvetlit, ze clovek s cukrovkou nemusi citit chodidla - neuspela jsem. Tech utoku bylo stale dost a dost. Take jsem si kolikrat rikala, ze by mu bylo na te Vysocine asi lepe, ale ... ted mu preji jeste hodne pevne zdravi, moc mu preji, aby si uzil roky zivota naplnene tim, co ma rad a co ho tesi. Ani jeden predchozi prezident se nenabidl, ze by daval cast sveho platu na statni dluh. to nikdo nezminuje, protoze se to proste nehodi.

droopy2999 ( 15. ledna 2023 21:05 )

Tak hlavně že ovce vykládal jak Zeman večeřel klobásky nebo co to bylo a jak je fit. A druhý den málem exnul...

lucie13 ( 15. ledna 2023 19:30 )

Abyste tam sám nebyl dřív, přejte a bude vám dáno

lucie13 ( 15. ledna 2023 19:29 )

Mluvte za sebe, ne každý někomu něco takového přeje, i když ho nemusí.

Alois Hrazdil ( 15. ledna 2023 19:10 )

Prezident ochlasta.😞😂🐐😅😅😅🐖

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa