Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Víkendová předpověď počasí: Přijdou tropy, ale...

O víkendu budou tropy, ale dočkáme se i bouřek.
O víkendu budou tropy, ale dočkáme se i bouřek.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Pavel Schuster - 
3. července 2014
15:55

Do Česka přicházejí první tropy! Ale má to háček! O víkendu teploty sice překročí hranici 30 °C, k tomu se ale přidají bouřky. Takže kromě nafukovacích lehátek do tašky přibalte i pláštěnku.

Víkend přinese vysoké teploty, deštníky ale budeme potřebovat zejména v sobotu v Čechách, kdy se projeví i teplotní rozdíly,“ řekla Blesku meteoroložka Dagmar Honsová. A lidé mají na výběr. Příznivci studenějšího počasí se mohou dočasně přesunout na západ, milovníci sluníčka naopak na východ! „Na západě bude do 25 °C, na východě až 31 °C. Máme před sebou první tropické dny letošního července,“ doplnila Honsová.

Pokud se zrovna trefíte do místa, kde pršet nebude, a budete mít chuť na koupání, věřte, že podmínky ve vodních nádržích jsou ideální. Podle ČHMÚ se průměrná teplota vody pohybuje okolo 20 stupňů.

Jakmile ale skončí víkend a teplá fronta se přesune na východ, počasí se opět zamračí. Teploty klesnou ke zhruba 23 stupňům a denní přítelem už nebude sluníčko, nýbrž deštník či pláštěnka.

>>Aktuální předpověď počasí sledujte ZDE<<

gaygenius ( 27. července 2014 18:37 )

Koukněte se na toto video http://www.youtube.com/watch?v=tVvNJrdV43k

dearangel ( 3. července 2014 20:50 )

 Na to chcani je třeba se ptát naší odbornice Dagmar. Stale to nechápete, kam přijít o radu

hasmen ( 3. července 2014 20:36 )

meteoroložka Dagmar Honsová

buban ( 3. července 2014 18:55 )

No a víte čeho ing. a na které UNI je? I když ono je to vlastně jedno-onyndo jsem potkala bývalou spolužačku mého staršího syna, která ve svých 30ti letech končí studium práv na Karlově Univerzitě. Nutno dodat, že toto děvče se narodilo své matce v 6.měsíci gravidity-kdy matka měla v krvi něco přes 2 promile-a dcerka měla problémy absolvovat základní školu. Těžká dehonestace vysokoškolstvého studia u nás.

dearangel ( 3. července 2014 18:34 )

 no nevím, sleduji ji léta. A žádný posun

Zobrazit celou diskusi