Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V sobotu začne léto, na chození v tričku ale zapomeňte: Na horách bude ráno 0°C!

Pryč jsou tropy, které Česko drtily minulý týden. Teď, když jaro střídá léto, můžeme na procházky v triku zapomenout.
Pryč jsou tropy, které Česko drtily minulý týden. Teď, když jaro střídá léto, můžeme na procházky v triku zapomenout.  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: kon - 
19. června 2014
06:29

Podle kalendáře začíná v sobotu léto, ale tropické teploty z minulého týdne už nečekejte. Naopak se ochladí, čekají nás nevlídná rána s teplotami kolem 8°C. Na horách můžeme čekat i nulu.

Astronomické léto? To přijde v sobotu v poledne, ale teploty příliš letní nebudou. První víkendový den nás může dokonce zaskočit zima. Na horách totiž očekávají přízemní mrazíky! Pryč jsou tropy, které Česko drtily minulý týden.

Teď, když jaro střídá léto, můžeme na procházky v triku zapomenout.
„V sobotu ráno by měly být na horách teploty kolem nuly,“ řekla Blesku meteoroložka Dagmar Honsová. A kolik bude ve dne? Třeba jen 17°C. A lepší to během dalších dvou týdnů nebude.

„Snad jen během středy a čtvrtka můžeme ojediněle očekávat maximální teploty do 27°C. To bude ale přechodné a půjde to dolů. Budou většinou jen dvacítky,“ řekla meteoroložka s tím, že nás čekají především chladná rána s teplotami kolem 8°C.

21. června začíná léto, v 12:51 hodin.

Dnes:
19 – 23°C
Oblačno, přeháňky

Zítra:
18 – 22°C
Polojasno, přeháňky

Sobota:
17 – 21°C
Oblačno, přeháňky

Neděle:
17 – 21°C
Jasno

Příští týden:
18 – 24°C
Oblačno, zataženo, déšť

alenam ( 19. června 2014 16:30 )

Článek psal pravděpodobně někdo stejně mdlého ducha jako Honsová. Ty její předpovědi jsou úplně mimo A bohužel nedá se spolehnout ani na to že se pokaždé zmýlí. Sice většinou platí když Honsová vyhrožuje zimou, že je rozumné si připravit plavky a když straší s vedrama, že není od věci vytáhnout kožich, ale bohužel když se někdy člověk spolehne na to že předpovídá úplný opak pravdy, tak se mu to vymstí, jelikož ta potvora se jak naschvál zrovna strefí Tudíž když třeba člověk potřebuje vědět co si sbalit na dovolenou, musí se těm jejím předpovědím velkým obloukem vyhnout a vyhledat předpověď od někoho jiného, kdo tomu na rozdíl od ní aspoň trochu rozumí

cozumel ( 19. června 2014 11:13 )

Podle kalendáře začíná v sobotu léto, ale tropické teploty z minulého týdne už nečekejte - tak podle této věty to spíš vypadá, že léto ještě ani nezačalo a už definitivně skončilo?

Zobrazit celou diskusi