Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamiony na sněhu blokují dopravu v Česku

Také v sousedním Rakousku sníh komplikuje dopravu. Někteří to ovšem berou s humorem
Také v sousedním Rakousku sníh komplikuje dopravu. Někteří to ovšem berou s humorem  (Autor: ČTK)
Autor: šim, ČTK - 
13. prosince 2010
08:13

Česko se probudilo do bílého pondělí, a kdo vyrazil s autem na silnice, možná už lituje... a nadává. Na kamiony! Ty blokují dopravu na několika místech v republice.

Po několika dnech, kdy počasí víc než začátek zimy vypadalo jako spíš na jejím konci, v Česku opět přituhlo a o slovo se přihlásil i sníh a místy nebezpečná ledovka. Některá místa jsou ohrožená také tvorbou sněhových jazyků.

Do rána sněžilo téměř na celém území České republiky. Sníh na mnoha místech komplikuje dopravu. Kamiony zablokovaly hraniční přejezd Hora Svatého Šebestiána. Nemohou jet dál, ledovka tam pokrývá téměř pět kilometrů silnice.

Neprůjezdná je také dálnice D1, a to hned na dvou místech. Na 211. kilometru směrem na Kroměříž je kvůli nehodě nákladního auta uzavřena. Další nehoda, opět kamionu, se stala na 117. kilometru směr na Prahu. Kamion tu skončil napříč přes celou vozovku.

Praha kolabuje

Bez problémů není ani Pražský okruh. Dva kamiony bouraly ve směru k D5 u sjezdu k Jižní spojce a Barrandovskému mostu. Nehoda dvou náklaďáků a několika osobních aut se stala u sjezdu na Jesenici směrem na D1. Uzavřen je také Lochkovský a Cholupický tunel.

U nehody před Jesenicí policie značí objízdnou trasu na Vestec. Je však určená pouze pro osobní automobily. Nehoda za sjezdem z Barrandova zřejmě bude blokovat dopravu celé dopoledne. Jeden z havarovaných kamionů je naložený 24 tunami papíru, které se musí přeložit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi