Předváděčku jsme díky provozovateli hotelu Olympic Zdeňku Otavovi, který nám umožnil instalovat operativní techniku, sledovali od rána. Zaznamenali jsme pozdní příjezd šmejdů i to, jak si kvůli tomu, že zaspali, nadávají. Nahráli jsme, jak hlavní šmejd Martin Küblbeck (45), který si říká Mazzeti, drsně mluví o důchodcích. Když třeba zjistil, že je připravená káva, začal se rozčilovat kvůli tomu, že utrácel: „Ty vole, a já tam nahoře (u hotelového baru, pozn. red.) pozval už toho č*ráka jednoho,“ prohodil na adresu zřejmě čekajícího důchodce.

Nejvíce ale Mazzetiho naštvalo, že na akci přišlo málo seniorů: „Ty vole, osm lidí, co je to za žebrotu, ty vole!“

Šmejdí poskok

Na chodbě měli šmejdi stůl, kam si během předváděčky zájezdů cestovky RTS Reisen (spojené s BECKem) vodili oběti a snažili se jim vnutit zájezd a zdánlivě výhodné členství v cestovním klubu. Smlouvy vyplňoval asi dvacetiletý poskok Mazzetiho. „Pojedete s náma, pani, na ten zájezd?“ ptal se důchodkyně. „Nepojedu, a víte, proč?“ odvětila.
V tu chvíli se mladík rozjel: „Nechci to vědět ani, nechci to vědět! Neříkejte mi to, tydle výmluvy, pani. To je mi jedno. Buď ano, nebo ne, to mi stačí,“ zvýšil hlas.

Video
Video se připravuje ...

Šmejdi v Tachově: Zásah týmu Blesku! Redakce

Druh seniorky se začal bránit: „Tak vás to ani nezajímá?“ To mladého šmejda dopálilo: „K čemu to je, to je akorát zdržování něco mi říkat,“ křiknul.

Útok na důchodce

Ve stejném duchu se choval k dalším důchodcům! Nejvíc si ale společně s Mazzetim vyšlápl na Jiřího Brouzdu. Ten se totiž nebál a prodejcům od BECKa řekl, že od nich nic nechce, protože jsou podvodníci a šmejdi. „Pane, pojďte sem,“ křiknul poskok na Brouzdu. „Tak my jsme podle vás šmejdi?“ začal na něj i s Mazzetim fyzicky dorážet!

Brouzda se ale bránil. „Vy se na mě postavíte, jako byste se chtěl prát. To se tady snad chcete boxovat? Nebudete mi tady vyhrožovat,“ řekl.
Mazzeti ho pak vyhodil: „Kdo mi řekne, že jsem šmejd, dostane hov*o,“ rozčiloval se před všemi přítomnými důchodci.

Blesk jde do akce!

Do salonku, kde se předváděčka odehrávala, vedly dvoje dveře. Prvními vstoupil hoteliér Otava, v závěsu za ním kameraman a reportér
s mikrofonem. Druhými dveřmi vešel další kameraman a fotograf. Zkoprnělému Mazzetimu dal Otava ultimátum: „Jménem provozovatele hotelu Olympic chci v rámci boje proti šmejdům tuto akci ukončit.“

Mazzeti si snažil skrýt tvář před objektivem a pláchnout. Tenhle dosud tak výřečný muž s pestrým slovníkem náhle oněměl. Nechtěl odpovídat na otázky Blesku, nechtěl se vyjádřit ke konfliktu s důchodcem Brouzdou.
Mladý šmejd, který na Brouzdu předtím útočil, vzal také do zaječích. Vyběhl z chodby a s týmem Blesku v zádech kličkoval mezi stromy, mezi auty a pak se ukryl na sídlišti.

Ostatní dva poskoci ztuhli. Jeden se pak na parkovišti před hotelem rozbrečel. „Já jsem tu dnes poprvé, tu práci jsem vzal kvůli rodině, mám malé děti.“

Práskač Mazzeti

Když Mazzeti obklopený kamerami zjistil, že neuteče, začal vzdorovat. Hrozil právníkem, pak řečnil o tom, že přece všichni vědí, že najmout si za padesát tisíc korun boxera a nechat někoho zmlátit je jednoduché.

Když pochopil, že nepochodí, začal smlouvat a práskat na kolegy – na bosse z BECKu Němce Beckhäusera a pány Bártu a Himla. Na konkurenční firmy, jejichž majitele hledá policie. A popisoval, jak se v předváděcím byznysu okrádá stát na DPH ve velkém.

Fotogalerie
11 fotografií