Na předváděčce 1. České Reklamní společnosti vzali prodejci paní L. K. stranou za plentu, kde ji pod záminkou výhry a slev vnucovali indukční vařič, vysavač, pekáč, hrnec a další zboží do domácnosti za »výhodnou« cenu 30 000 korun. I když jim důchodkyně opakovala, že zboží nepotřebuje, šmejdi ji nakonec zlomili. „Byli na mě zlí. Nějaký pán se mnou smejknul a řekl, ať si koukám sednout. Křičel, že si nechci nic koupit, že jsem se na akci přišla jen nažrat,“ svěřila se deníku Blesk třiasedmdesátiletá důchodkyně z Kruhu u Jilemnice.

Nátlak

„Řval na mě a tak dlouho do mě židoval, až jsem se rozbrečela a tu smlouvu mu podepsala,“ přiznala třesoucím se hlasem paní L. K. Následující den přivezl šofér firmy seniorce zboží domů a choval se prý jako mílius. „Říkal mi, že se nemusím bát. Že když mi muž vynadá, mám ještě 14 dní na to vrátit věci a odstoupit od smlouvy. Sliboval, že mi do měsíce pošlou peníze zpátky,“ vypráví napálená seniorka, která řidiči předala uspořených 30 tisíc. Pak se psychicky zhroutila.

Video
Video se připravuje ...

Vrátila vše nerozbalené, peněz se nedočkala redakce Blesk.cz

Zoufalství

I když se snažila peníze získat zpátky, firma se s ní odmítala bavit. Po několika měsísích se tak zoufalá paní L. K. obrátila na advokáta, aby jí pomohl. Náklady na právní a soudní řízení ji doteď stály dalších 13 256 korun. Co by vzkázala ostatním seniorům? „Nejezděte na ty akce. Prodejci jsou zlí a umí z lidí vyloudit všechny úspory.“

Bojujte s Bleskem proti šmejdům

Pokud chcete podpořit Petici proti šmejdům, můžete využít i jakoukoli pobočku České pošty, která se k akci připojila. Petiční archy jsou k dispozici na 3300 pobočkách. Petiční archy lze stáhnout i na www.peticeprotismejdum.cz.

Video
Video se připravuje ...

Musela hrozit soudem aby získala peníze zpět redakce Blesk.cz

Blesk proti šmejdům!
Autor: Infografika Blesk

BOJUJTE S BLESKEM PROTI ŠMEJDŮM

Pokud chcete podpořit Petici proti šmejdům, můžete využít i jakoukoli pobočku České pošty, která se k akci připojila. Petiční archy jsou k dispozici na 3300 pobočkách. Petiční archy lze stáhnout i na www.peticeprotismejdum.cz