Hlava státu podepsala Petici proti šmejdům při návštěvě Brna ve společnosti hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (37, ČSSD). Ten ve svém úřadu zřídil i místo, kde mohou pod petici připojit svůj podpis i další občané. A právě toho si Zeman všiml. „Zeptal se mne: Co to tady, Michale, máš? A když jsem mu odpověděl, že Petici proti šmejdům, kteří obírají hlavně seniory na předváděcích akcích, tak ji také podepsal,“ popsal Blesku Hašek.

Pravým důvodem k podpisu petice byl podle informací Blesku pro prezidenta fakt, že má ze svého pobytu na Vysočině s letáky zvoucími na podobné akce zkušenosti. Všechny je ale vyhodil a radí, aby tak činili i ostatní.

 

Celonárodní tažení Blesku je zaměřeno především proti až zločinným praktikám prodejců předraženého zboží na nejrůznějších předváděcích akcích. Obětí triků a vydírání těchto hyen v lidské kůži jsou především senioři.

Konec agresivity: Předváděčky se budou nahrávat

Šmejdoviny skončí! Česká obchodní inspekce bude moci od příštího roku pořizovat na předváděcích akcích zvukové a obrazové záznamy. Umožní to kontrolní řád, který vstoupí v účinnost od 1. ledna 2014. Uvedlo to ministerstvo průmyslu a obchodu. „Použití záznamové techniky má odradit prodejce od použití agresivních obchodní technik,“ řekl k tomu náměstek ministra průmyslu Tomáš Hajdušek.

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

BOJUJTE S BLESKEM PROTI ŠMEJDŮM

Pokud chcete podpořit Petici proti šmejdům, můžete využít i jakoukoli pobočku České pošty, která se k akci připojila. Petiční archy jsou k dispozici na 3300 pobočkách. Petiční archy lze stáhnout i na www.peticeprotismejdum.cz

Fotogalerie
4 fotografie