"Oslovil mě mladík v nákupním středisku a řekl, že jsem vyhrála za nákup pět set korun a dal mi adresu, kam si mám pro výhru přijít," vzpomíná Naděžda, která už zažila hodně, ale s takovým druhem hyenismu se ještě nesetkala.

Když si přišla vyzvednout výhru na domluvené místo, čekalo ji nemilé překvapení. Dveře jí otevřel elegantně oblečený muž. "Ihned za námi zamkl dveře. Sešli jsme se tam čtyři. Nejenže jsme žádnou výhru nedostali, ale ještě mi vnutili biolampu za 20 tisíc korun na půjčku. Ta smlouva se nedala přečíst,to by nešlo ani s lupou," říká. Druhý den chtěla lampu vrátit, ale v domě, kde ji přinutili podepsat smlouvu už nikdo nebyl.

"Dřív byla úcta ke stáří a takový gauner by seděl až by zčernal. Ale naše vláda je jako mimo naši realitu, oni sami kradou, tak musí dopřát také těmto grázlům," je přesvědčená okradená seniorka a dodává: "Děkuji také Sylvě Dymákové a Blesku za odvahu se proti této lumpárně postavit!"

Autor: 

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00 Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.