Vaňková neměla protikandidáta. Hlas jí dalo všech 33 zastupitelů nové koalice. Proti bylo 17 zastupitelů z hnutí ANO, zdrželo se pět zastupitelů, a to čtyři z SPD a Jiří Faltýnek z ANO, syn místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka. Je druhou ženou v čele brněnské radnice. Před ní byla primátorkou také za ODS v letech 1994 až 1998 Dagmar Lastovecká, pozdější senátorka a ústavní soudkyně.

Prvním náměstkem primátorky se stal Petr Hladík z KDU-ČSL, který funkci zastával přes dva roky i v minulém volebním období za primátora Vokřála. Za další náměstky zastupitelé zvolili Tomáše Koláčného (Piráti), Olivera Pospíšila (ČSSD) a Roberta Kerndla (ODS).

Radními se stali David Grund a Petr Kratochvíl (oba ODS), Jaroslav Suchý a Filip Chvátal (oba KDU-ČSL) a za Piráty Róbert Čuma s Markem Fišerem. Neuvolněným radním bude Kratochvíl. Další uvolněné funkce budou mít předseda kontrolního výboru a bývalý náměstek Richard Mrázek (ANO), předsedkyně kontrolního výboru Andrea Pazderová (ODS), uvolněná zastupitelka pro marketing a cestovní ruch Kristýna Švarcová (ODS) a uvolněný zastupitel pro informační technologie Ondřej Kotas (Piráti).

Vaňková poděkovala za hlasy a řekla, že chce Brno posunout ke spokojenosti všem. Podle ní bude největším úkolem volebního období schválení územního plánu. Brno má územní plán z roku 1994. Přestane platit v roce 2022 a do té doby musí mít Brno územní plán nový.

Za důležité investice považuje Vaňková stavbu multifunkční haly na výstavišti pro hokejovou Kometu a vznik koncertního sálu nazvaného Janáčkovo kulturní centrum. Za podstatné považuje také projekty v oblasti dopravy. "Je potřeba podporovat velké dopravní stavby, a to zejména velký městský okruh, obchvaty městských částí a tramvajové linky. Je potřeba budovat dostatek parkovacích kapacit," uvedla Vaňková. Koalice chce také opravit systém rezidentního parkování, které ještě minulé vedení zavedlo od září pro historické jádro města a od listopadu se rozšířilo do dalších tří lokalit.

Koalice nahradila dosavadní vedení ANO, Žít Brno s podporou Pirátů, KDU-ČSL, Strany zelených a TOP 09. ODS vedená Vaňkovou a Kerndlem bude spravovat investice, dopravu, sociální služby, marketing a cestovní ruch. Investicemi se bude zabývat Grund a dopravou Kratochvíl. Lidovci v čele s náměstkem Hladíkem se budou starat o zdravotnictví, školství, sport, územní plánování a životní prostředí, přičemž školství se sportem připadne Suchému a územní plánování Chvátalovi. Pod Piráty vedené náměstkem Koláčným bude spadat oblast majetku, kultury, participace veřejnosti, informačních technologií, strategie a analýzy dat. Majetek bude spravovat Čuma, kulturu Fišer. Za ČSSD bude mít Pospíšil v gesci bydlení a správu majetku.

Říjnové volby vyhrálo ANO. Po volbách se dohodlo na koalici s ODS, s níž mělo většinu a přibralo KDU-ČSL a ČSSD. Na koalici se ale poté překvapivě dohodli zástupci ODS, KDU-ČSL, Pirátů a ČSSD, čímž ANO obešli.

V zastupitelstvu je šest uskupení. ANO má 18 mandátů, ODS s podporou Svobodných 14, KDU-ČSL osm, Piráti šest, ČSSD pět a SPD čtyři.