"Prioritou je nábor expertů na technicky zaměřené pozice, včetně oblastí řízení vývoje produktů, softwarového inženýrství a kontroly kvality," oznámila společnost v tiskové zprávě. Veeam, který má hlavní sídlo ve Švýcarsku, v českém hlavním městě působí od začátku roku 2016. V jeho pražském centru pro výzkum a vývoj nyní pracuje zhruba 30 vývojářů.

Veeam má vedle Prahy vývojová centra ještě v Petrohradu a v Izraeli. Menší softwarové kanceláře jsou v USA a Kanadě. "Pražské vývojové centrum bude největší, v následujících čtyřech až pěti letech se rozroste na zhruba 500 lidí," řekl Euru Timašev. Praha podle něj nabízí spoustu pozitivních parametrů, jako jsou vzdělanost lidí, bezpečnost, dostupnost autem či letadlem a také únosné náklady na provoz.

Veeam uvedl, že podle zprávy analytické společnosti IDC měl v první polovině letošního roku v oboru softwaru pro replikaci a ochranu dat čtvrtý největší podíl na trhu po společnostech Dell, IBM a Veritas. Celosvětově firma obsluhuje víc než 320.000 zákazníků, aktuálně zaměstnává 3600 lidí.

Timašev založil Veeam spolu s Andrejem Baronovem před 12 lety v Petrohradu. Start-up se od začátku věnoval vývoji softwaru, který se stará o data a obchodní informace firem.