Hölzel získal 12 z 21 hlasů, v tajné volbě neměl protikandidáta. "Mandát není v maximální síle, nicméně se pokusím pracovat v této pozici naprosto odpovědně a ve prospěch všech občanů města," uvedl Hölzel bezprostředně po zvolení. Místostarostou zastupitelé zvolili Zdeňka Šimečka (ODS), jeho protikandidátka za STAN Barbora Kelichová nezískala dostatek hlasů. Burian zůstane řadovým radním, za ODS v radě zasednou ještě František Hodys a Karel Marek a za Sdružení nezávislých kandidátů Sedlčan Martin Havel.

V Sedlčanech padla dohodnutá koalice vítězné ODS, STAN a Sdružení nezávislých kandidátů. Důvodem byly informace o stíhání vedoucí kandidátky STAN. Novou dohodu uzavřela ODS se Sdružením nezávislých kandidátů a KDU-ČSL. Dohromady mají 12 z 21 zastupitelů, s jedním hlasem ale počítat nemohou. Zastupitel za KDU-ČSL Petr Stoupa se ohradil proti tomu, aby byl zařazen na seznam koaličních zastupitelů, a zároveň odmítl i nominaci na radního. "Cítím se obejit z obou stran," prohlásil. Místo Stoupy byl do rady zvolen Josef Soukup ze STAN, kteří nejsou v koalici. Uvedl, že ve funkci radního nebude vázán žádnými příkazy.

Hölzel namítl, že se mu dostalo ujištění, že jde o stanovisko místní organizace KDU-ČSL. Je přesvědčen o tom, že koalice bude mít více než těsnou většinu 11 hlasů. "Věřím, že to bude fungovat dobře, protože i v minulosti byly takové ty stranické přístupy hlavně na ustavujím zasedání a pak už při vlastních pracovních jednáních byly daleko daleko upozaděny," řekl Hölzel novinářům. Mezi největšími úkoly jmenoval rekonstrukci lehkoatletického stadionu, rozhodnutí o výstavbě přestupního terminálu nebo budování inženýrských sítí v lokalitě U Háječku.

ODS sice v Sedlčanech opět vyhrála, proti minulým volbám si ale o dva mandáty pohoršila. Bývalá koalice ODS a Sdružení nezávislých kandidátů Sedlčan tak už v zastupitelstvu nemá většinu. ODS získala v zastupitelstvu sedm z 21 mandátů, stejně jako druzí STAN, kteří v Sedlčanech kandidovali poprvé. Sdružení nezávislých kandidátů Sedlčan obsadilo tři křesla a KDU-ČSL a Sdružení ČSSD a nezávislých kandidátů mají po dvou mandátech.

Ustavující jednání bylo svoláno na poslední říjnový den, kvůli zprávě o stíhání vedoucí kandidátky STAN Blanky Vilasové však bylo přerušeno. Znovu se zastupitelé sešli dnes. Vilasová potvrdila, že figuruje v trestní kauze týkající se společnosti, v níž byla dříve zaměstnána. Obžalována je spolu s dalšími lidmi. "Jsem nevinná, nic jsem nezpůsobila, vše se vysvětlí, proto jsem s čistým štítem kandidovala," dodala.